Met de introductie van de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco Hybride tijdens vakbeurs Energie mikt Duco op gezinnen die hun woning stap voor stap wensen te verduurzamen tot een volledig gasloze woning.

De ventilatiewarmtepomp is ‘hot’ en krijgt veel aandacht door de nieuwe BENG-regels en de ambitie om de veelbesproken klimaatdoelstellingen te halen.

Hybride opstelling
‘In tijden waar duurzaamheid belangrijker wordt, zijn hybride warmtepompen een slimme keuze’, verduidelijkt Marketingmanager Hendrik Dejonghe. ‘De DucoBox Eco heeft een gegarandeerd vermogen van 2,5 kW om tegemoet te komen aan de warmtevraag. Soms is de warmtevraag echter groter dan het aanbod. Dan springt een energiezuinige combiketel bij. Door de ventilatiewarmtepomp te koppelen aan een combiketel met boilervat, wordt de gasvraag van een woning sterk verlaagd, met 40 tot 60 % energiebesparing als gevolg.’

Ventileren naar behoefte
De DucoBox Eco is onderscheidend door de geïntegreerde 2-zonesturing. Door de dag- en nachtzone via een ingebouwde klep afzonderlijk aan te sturen, wordt een minimaal geluidsvermogen bereikt. Door metingen op basis van CO2 en vocht wordt bepaald of er meer of minder ventilatie nodig is.

Slim gebruik van warmte
De warme retourlucht die een ventilatiebox uitblaast, zit boordevol bruikbare energie. De DucoBox Eco (COP: 5,3) haalt warmte uit de retourlucht en zet die om naar warm water voor verwarming of SWW. Zo verlaag je de energiekosten, zorg je voor gezonde binnenlucht én houd je rekening met het milieu. Met het oog op de toekomst is de DucoBox Eco technisch makkelijk uit te breiden van Hybride naar All-Electric door het toevoegen van een buffervat.

 

Op onze nieuwsbrief abonneren