Flamco lanceert een nieuwe dienst die actuele verbruikscijfers van water- en warmtemeters levert: Flamconnect Metering. De service geldt voor alle OMS-gestandaardiseerde meters, is op maat beschikbaar en geeft de klant keuzevrijheid.

Het op afstand monitoren van energiegebruik is in opmars. Naast elektriciteit is ook het verbruik van water en warmte steeds beter op afstand uit te lezen door slimme technologie aan hardware te koppelen. “Wij merken dat woningcorporaties, warmtedistributiebedrijven, gebouweigenaren en energieservicebedrijven (ESCO’s) toenemend behoefte hebben aan verbruikscijfers van water- en warmtemeters”, zegt Business Developer IoT Jeroen van Hooijdonk. “Zij willen over betrouwbare data kunnen beschikken, zonder in hardware te hoeven investeren of zich aan bepaalde merken of partijen te binden. Onze service voorziet daarin.”

Vrije keuzemogelijkheden
De flexibiliteit en keuzevrijheid van de digitale dataservice zijn groot. Op de eerste plaats geldt de service voor alle OMS-gestandaardiseerde (Open Metering System) meters die bij nieuwbouw of renovatie worden toegepast. Flamco beperkt zich dus niet tot eigen apparaten (geen vendor lock-in). Op de tweede plaats maakt Flamco altijd een voorstel op maat met een indicatie van de kosten per meter. Dat voorstel baseert zij op een inventarisatie van het aantal aansluitingen en de reikwijdte, want ieder gebouw en elke wijk is anders. Op de derde plaats kiest de klant zelf een pakket respectievelijk serviceniveau (Basic, Comfort, of Premium) dat aansluit bij haar behoeften. Zo bepaalt de klant de looptijd van het abonnement (al vanaf drie jaar), de frequentie waarop data wordt geleverd (maandelijks, wekelijks of real-time) en de technische ondersteuning (installatie, vervanging, support, training, enz.). “Hoe meer wij de klant ontzorgen, des te hoger onze levergarantie”, aldus Jeroen van Hooijdonk.

Snelle dataservice
Flamconnect Metering is een service op abonnementsbasis waarbij Flamco verbruiksdata op het door de klant gewenste moment en plek aflevert om te kunnen factureren. De service werkt via een gateway, meegeleverd door Flamco, die de data van de betreffende water- of warmtemeters (in collectieve warmtesystemen) uitleest. De in de gateway opgeslagen data wordt via een sim-kaart naar de cloud verzonden en door Flamco uitgelezen. Vanuit de portal wordt de data in het gewenste format doorgestuurd naar de klant. Deze staat dus direct ter beschikking.

Hardware, software en support
Flamco past Flamconnect Metering al bij diverse klanten toe en breidt die vanaf nu uit in Nederland, Duitsland, Polen, Engeland en de Scandinavische landen. Met de nieuwe service profileert Flamco zich nog meer als een total supplier die naast hardware en support ook (digitale) diensten aanbiedt en met behulp van IoT, Smart Devices en Connectivity in marktbehoeften voorziet.

Webinar
Op vrijdag 14 februari van 11:30 – 12:00 uur organiseert Flamco een webinar over haar nieuwe digitale diensten. Aanmelden kan via flamcogroup.com/nl/page/support/e-learning.

Op onze nieuwsbrief abonneren