Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 83 seconden

Wie in de technische bouw- of installatiebranche werkt, krijgt te maken met de nieuwe Europese energiedoelstellingen voor 2020, 2030 en 2050. Energieneutraal bouwen neemt de komende jaren hierdoor een grote vlucht. Succesvolle verduurzaming van de gebouwde omgeving vraagt om nieuw vakmanschap, goede samenwerking én gedeelde ambities. Doekle Terpstra (Uneto-VNI), Maxime Verhagen (Bouwend Nederland) en Energiecommisaris Ruud Koornstra geven tijdens de BuildUpSkills-conferentie van 5 juni a.s. hun visie op deze vernieuwingsslag in de branche.

De conferentie met als titel ‘Met nieuw vakmanschap energieneutraal bouwen!’ vindt plaats in Amersfoort en geeft antwoord op vragen als: Hoe in te spelen op de nieuwe Europese richtlijnen voor duurzaam bouwen en installeren? Wat zijn de nieuwe richtlijnen en welke kansen bieden deze voor Nederland? Welke kennis en ervaring heeft de branche al in huis en hoe kan de kennisinfrastructuur voor de toekomst worden ingericht?

Vernieuwingsslag in de sector
De consortiumpartners van BuildUpSkills maken op de conferentie de balans op van de in de afgelopen jaren opgedane kennis en ervaring bij het inrichten van de kennisinfrastructuur voor duurzaam bouwen. Ook bieden zij inzicht in hoe Nederland en andere landen in Europa invulling aan energieneutraal bouwen geven. Doekle Terpstra, Maxime Verhagen en Ruud Koornstra nemen de deelnemers vervolgens mee in hun visie op hoe zij de vernieuwingsslag binnen de branche willen stimuleren. Door middel van interactieve presentaties en workshops verdiepen de deelnemers zich in het middagprogramma in wat de nieuwe Europese richtlijnen precies voor hen betekenen en hoe zij zo slim mogelijk op de nieuwe ontwikkelingen kunnen inspelen.

De conferentie ‘Met nieuw vakmanschap energieneutraal bouwen!’ vindt plaats op dinsdag 5 juni van 10.00 tot 16.00 uur bij MBO Amersfoort, Hardwareweg 15 in Amersfoort. Aanmelden kan via https://fd8.formdesk.com/online-aanmelden/buildupskills.