Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 194 seconden

NetbiterIn het EF International Language Centre in Oxford heeft system integrator Global Electrical Solutions Ltd een gebouwbeheersysteem geïnstalleerd voor de bewaking van verwarming, ventilatie, water, verlichting, enz. Door Netbiter Remote Management gateways aan te sluiten op de Rockwell regelpanelen in het gebouw, kunnen gebruikers online de actuele temperaturen, niveaus en het verbruik bijhouden. Ze kunnen zelfs op afstand verlichting inschakelen of ramen openen – kortom het Internet of Things in de praktijk.

Een Netbiter gateway is verbonden met de Rockwell PLC’s. Gebruikers hebben toegang tot het pand op www.netbiter.net

Hoe werkt het? Een Netbiter EC310 gateway wordt verbonden met de Rockwell Micro800 serie PLC’s die de verschillende systemen in het gebouw regelen. De Netbiter gateway stuurt data door naar de cloud gebaseerde Netbiter Argos service waar deze worden opgeslagen en kunnen worden bekeken. GES en de gebouweigenaren kunnen inloggen op www.netbiter.net om de actuele waarden te bekijken en installaties zelfs afschakelen, ramen openen en verlichting in- of uitschakelen vanaf hun Netbiter Argos dashboard. Bovendien kunnen ze via e-mail alarmen ontvangen als bepaalde waarden worden bereikt (bijvoorbeeld als het CO2 niveau te hoog wordt). Het is ook mogelijk om rapporten te genereren over het verbruik en de prestaties in de tijd.

“Het werkt echt heel goed,” vertelt Mark Jenkyns, Managing Director van Global Electrical Solutions. “Het is voor ons eenvoudig om grafische dashboards in Netbiter Argos te creëren, daarom gebruiken we het in principe als front-end voor ons gebouwbeheersysteem.”

De remote management oplossing is goed ontvangen door Global Electrical Solution’s klanten, zowel omdat het voor een betere controle zorgt, als de (reis)kosten voor onderhoudsbezoeken verlaagt tot een absoluut minimum. Aangezien de prijs van een remote management gateway doorgaans dezelfde is als de kosten van een onderhoudsbezoek, is de return on investment meestal maar een paar maanden.

Mark Jenkyns legt uit: “Als de klant een verwarmingsprobleem meldt, er is een gerede kans dat het gaat om een sensorstoring, waarvoor meestal bezoek van een technicus met testapparatuur op locatie nodig is. Met de Netbiter ter plaatse kunnen we nu inloggen in één van de gebouwcontrollers en de real time waarden checken om te bepalen of de sensor defect is of niet, zonder het kantoor te verlaten. Een nieuw onderdeel kan nu in een fractie van de tijd worden besteld en geïnstalleerd.”

Mark Jenkyns ervoer één van de voordelen zelf bij het installeren van de remote monitoring oplossing in één van de schoollokalen: “Toen ik terug op kantoor kwam, realiseerde ik me dat ik vergeten was om het warmwater weer aan te zetten. Maar omdat in het lokaal nu Netbiter was geïnstalleerd, kon ik eenvoudig inloggen en het warmwater met een muisklik inschakelen. Bij veel dienstreizen en onderhoudsproblemen gaat het meestal om eenvoudige oplossingen, zoals deze. Met Netbiter besparen we daarom veel tijd en geld, zowel voor ons, als voor onze klanten.”

GES heeft Netbiter nu geïnstalleerd in twee scholen en een hotel in de Oxford regio en ziet vele andere toepassingen om Netbiter te verbinden met hun regelpanelen. “Het geeft ons aanbod reële toegevoegde waarde, omdat het klanten een eenvoudig te begrijpen overzicht geeft van hun systemen en daarbij de kosten voor onderhoud laag houdt”, besluit Mark Jenkyns.

HMS Industrial Networks is de grootste onafhankelijke leverancier van producten voor industriële communicatie, inclusief het beheer op afstand. HMS ontwikkelt en produceert oplossingen voor het aansluiten van automatiseringsapparatuur en -systemen op industriële netwerken onder de merken Netbiter, Anybus en IXXAT.

Ontwikkeling en productie vinden plaats op het hoofdkantoor in Halmstad, Zweden, en in Weingarten, Duitsland. Lokale verkoop en ondersteuning worden gedaan door vestigingen in China, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, India, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. HMS heeft meer dan 350 mensen in dienst en rapporteerde in 2013 een omzet van 57 miljoen euro. HMS is genoteerd aan de NASDAQ OMX in Stockholm.

Voor meer informatie: www.duranmatic.nl