Ieder jaar bepaalt de Red Dot Award wat de beste producten op het gebied van innovatie, functionaliteit, kwaliteit, ergonomie en duurzaamheid zijn. In 2018 dienden ontwerpers en fabrikanten uit 59 landen meer dan 6.300 objecten in voor de wedstrijd. Soms maken details het verschil. Neem nu het scharnier van de doucheklapdeur van HSK, dat werd onderscheiden met de Red Dot Award productdesign 2018.

Deze Aperto-scharnier zorgt ervoor dat de douchedeur niet alleen eenvoudig naar buiten en binnen kan zwenken, maar ook royaal kan worden geopend. Dat maakt deze doucheoplossing geschikt voor nissen, hoeken of andere inbouwsituaties, waar de ruimte beperkt is. De douchedeur kan verder naar buiten en naar binnen worden geopend dan voorheen, zodat deze niet in de ruimte uitsteekt en geen ruimte in beslag neemt.

De elementen zijn minimalistisch vormgegeven, zodat de royale glasoppervlakken de badkamer groter doen lijken. Een stevige stabilisatiebeugel, die ook bij andere HSK series wordt toegepast, zorgt ervoor dat de glaselementen stevig op hun plaats worden gehouden. De clipsprofielen garanderen bovendien een eenvoudige montage van de douchecabine. De scharnieren liggen binnen gelijk met het glas, wat de reiniging en het onderhoud vergemakkelijkt.