Met de Industrial Pipe Inox brengt Viega een nieuwe roestvast stalen industriële buis op de markt. De buis is vervaardigd van roestvast staal AISI439 (1.4520) volgens NEN EN 10088-2 en leverbaar in de afmetingen 15 t/m 108 mm.

De roestvast stalen buis biedt een economisch alternatief voor onder andere verwarmings- en koelingstoepassingen. Hij leent zich bij uitstek voor omgevingen met verhoogd risico op uitwendige corrosie en waar veiligheid van belang is.

Diverse afmetingen
Het productassortiment omvat in standaarduitvoering de afmetingen 15 tot 54 mm. Daarnaast is een XL-uitvoering leverbaar in afmetingen tot en met 108 mm, inclusief de tussenmaat 64 mm. De buis laat zich combineren met Profipress-, Sanpress-, Sanpress XL-, Sanpress Inox- en Sanpress Inox XL-fittingen zodat de onderdelen op elkaar kunnen worden afgestemd. Dankzij de Viega perstechniek laat de buis zich zeer snel en comfortabel verwerken. Bovendien wordt zo geprofiteerd van de vertrouwde veiligheid van het SC-Contur: niet geperst = niet dicht.

Hoogwaardig afdichtingselement
Viega gebruikt afdichtingselementen die vervaardigd zijn van hoogwaardige elastomeren. Hierdoor kan het afdichtingselement onder alle omstandigheden worden afgestemd op de media-, druk- en temperatuureisen van de betreffende toepassing. Zo kan afhankelijk van de bedrijfstemperatuur worden gekozen voor EPDM- (tot 110 °C) of FKM-afdichtingselementen (tot 140 °C). De buis is daarnaast toepasbaar voor drukken tot 16 bar.

‘Niet voor drinkwater’
De buis leent zich voor gebruik met technische gassen, perslucht, koelwater en andere speciale toepassingen. Hij is voorzien van een zwarte streep en een zwart symbool ‘Niet voor drinkwater’. Uit oogpunt van hygiëne is de buis verder afgedopt met zwarte afsluitkappen.

Op onze nieuwsbrief abonneren