Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 69 seconden

Grohe introduceert het SmartControl inbouwdouchesysteem in combinatie met de Rapido Smartbox. De installatie achter de muur en het platte design van 43 mm zorgen voor meer ruimte onder de douche zonder in te leveren op functionaliteit en comfort. Er kan een straalsoort worden geselecteerd door een knop in te drukken en het volume van de waterstraal kan worden aangepast door aan de knop te draaien. De volumeregeling van de waterstraal is geïntegreerd in de SmartControl. Met één inbouwbox en één opbouwdeel is er controle over drie douche- of badvulfuncties in één systeem.

De SmartControl Inbouw meet 43 mm vanaf de muur, ongeacht de installatiediepte van het inbouwdeel. Het muurplaatje van de SmartControl is 10 mm dik. De Rapido SmartBox heeft een installatiediepte van 75 mm en past in vrijwel elke muur.

Het bedieningspaneel is zowel in het rond als vierkant verkrijgbaar. Daarnaast zijn er twee afwerkingen: klassiek chroom of moon white acrylglas. De SmartControl Inbouw is leverbaar met één, twee of drie bedieningsknoppen plus één mengknop voor de gewenste watertemperatuur.

De ingebouwde TurboStat technologie zorgt ervoor dat het water binnen een fractie van een seconde op de gewenste temperatuur is en constant blijft tijdens het douchen. De thermostaat is uitgerust met een SafeStop knop van 38 graden Celsius en kan worden aangevuld met een extra limietstop bij 43 graden Celsius. Als het koude water stopt, wordt de waterstroom direct uitgeschakeld om risico op verbranding te voorkomen.