Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 61 seconden

Om verspilling tegen te gaan komt Rensa met het Groene Onderdelen Programma. Installateurs die hieraan deelnemen kunnen gebruikte onderdelen bij deze technisch groothandel inleveren en gereviseerde onderdelen aankopen. Op de gereviseerde onderdelen wordt standaard 3 jaar garantie gegeven.

Het Groene Onderdelen Programma is in samenwerking met revisiespecialist Inexeon tot stand gekomen. Dit bedrijf heeft jarenlange ervaring in het reviseren van elektronica en mechanica. Tijdens het revisieproces worden alle slijtage gevoelige componenten vervangen door nieuwe componenten van de hoogst mogelijke kwaliteit. Daarnaast worden, indien van toepassing, de fabrieksparameters geladen. Een Groen Onderdeel heeft zo exact dezelfde specificaties als een nieuw fabrieksonderdeel. Daarbij is een Groen Onderdeel uitvoerig getest. Alle Groene Onderdelen krijgen een eigen uniek serienummer en alle handelingen en testen worden per serienummer opgeslagen in een database. Zo is altijd na te gaan wanneer het onderdeel is gereviseerd, welke componenten zijn gebruikt en wie de werkzaamheden heeft uitgevoerd.

MVO staat hoog in het vaandel bij Rensa. Dit heeft geleid tot het behalen van de certificering niveau 3 op de CO2 prestatieladder en de tweede Star van het Lean and Green Programma. Het leveren van

een actieve bijdrage aan hergebruik van onderdelen is een volgende stap in verduurzaming.

Kijk voor meer informatie op www.rensa.nl/groene-onderdelen-programma