Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 55 seconden

De vijfde editie van de vakbeurs Renovatie trok ruim vijfduizend bezoekers. De vorige week georganiseerde beurs bood plek aan zo’n 125 exposanten en partners uit de segmenten ‘comfort en functionaliteit’, ‘herstel en onderhoud’, ‘energie en circulair’ en ‘kennis en advies’. In twee beurstheaters werden in samenwerking met bedrijfsleven en brancheverenigingen tientallen seminars, symposia en workshops georganiseerd. Drukst bezocht werd het symposium over verduurzaming van monumenten, waar bijna 150 bezoekers op afkwamen.

De nadruk lag tijdens de beurs op praktische oplossingen (‘voor sneller, efficiënter en omgevingsvriendelijk renoveren’), wat tot uiting kwam in zowel het inhoudelijk programma als op de beursvloer zelf. “Deze beurs is concreet en dat maakt ‘m waardevol voor de branche. We hebben het drie dagen lang druk gehad”, vertelt Hans Wiessner van Vaillant/AWB. Actuele thema’s als bouwlogistiek, integratie van energieneutrale bouwdisciplines, resultaatgericht offreren en samenwerken, EPA , bewonerscommunicatie en -participatie, circulair renoveren en verduurzaming van monumenten kwamen uitgebreid aan bod.

De vakbeurs Renovatie zal voortaan niet meer 2-jaarlijks maar jaarlijks worden georganiseerd. Volgend jaar vindt het evenement plaats op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 mei, wederom in de Brabanthallen in Den Bosch.