Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 158 seconden

Remeha introduceert de Quinta Ace, opvolger van de Quinta Pro serie. Opvallendste detail volgens de fabrikant: zijn lage total cost of ownership. De keuze voor componenten die net weer wat robuuster zijn in combinatie met de ingebouwde, digitale sensoren leiden tot lagere onderhoudskosten. De nieuwe serie is verkrijgbaar in een vermogensrange van 45-115 kW en daarmee de kleinere uitvoering van de Quinta Ace 160.

De focus bij de Quinta Ace lag vooral op zo laag mogelijke kosten gedurende de gehele levensduur van de cv-ketel. Daarnaast is hij geschikt voor hybride installaties met warmtepompen en past hij zich naadloos aan bij alle soorten afgiftesystemen, inclusief lagetemperatuurverwarming en betonkernactivering. Ook is de Quinta Ace standaard voorzien van het nieuwe eSmart Inside regelplatform. Dit betekent dat de ketel diverse nieuwe mogelijkheden heeft op het gebied van regeltechniek, maar ook bij het verbinden van de cv-ketel met de buitenwereld.

Verbeterde componenten
De totale kosten van een verwarmingsinstallatie is tijdens de levensduur een veelvoud van de investeringskosten. Zaken als installatietijd, ontwerpkosten en onderhoud leggen een veel groter beslag op de total cost of ownership, dan de aanschafkosten van het toestel. Vandaar dat Remeha bij de nieuwe Quinta Ace een aantal kritische componenten verder heeft verbeterd. Ook genereert de ketel zelf een waarschuwing wanneer onderhoud noodzakelijk is. En die waarschuwingen zijn niet alleen gebaseerd op branduren. Door de lage uitstoot aan stikstofoxiden voldoet de Quinta Ace verder aan de Mia\VAMIL eisen, waardoor een opdrachtgever een fiscaal voordeel van 13% realiseert op zowel de ketels als de installatiekosten.

Ook in cascade-opstelling
Remeha levert alle uitvoeringen van de Quinta Ace standaard zonder circulatiepomp. Deze is als accessoire beschikbaar en wordt ook standaard geselecteerd bij de cascadeset. De Quinta Ace presteert als zelfstandig toestel maar ook met meerdere ketels in een cascade-opstelling, vrijstaand of aan de wand. In vergelijking tot een enkele cv-ketel met een groot vermogen geeft een cascade-opstelling met meerdere Quinta Ace toestellen een grotere flexibiliteit, leverzekerheid en modulatiebereik, aldus de fabrikant. Door ketels met het juiste vermogen te combineren, ontstaat een cascadeopstelling als maatwerkoplossing met precies het juiste vermogen voor het specifieke gebouw. De Quinta Ace is verkrijgbaar in vijf uitvoeringen met een vermogen van 45 tot 160 kW.

Slimme cv-ketels
Omdat informatie cruciaal is voor onderhoud en service aan installaties, beschikt de Quinta Ace standaard over eSmart Inside. Dit regelplatform maakt de cv-ketel steeds intelligenter. Niet alleen omdat beheer en bewaking op afstand mogelijk is, maar omdat de ketel ook zelf preventieve servicemeldingen kan doorgeven. En via de Remeha Smart Service Tool, in combinatie met de Smart Service App, kan de installateur ook ter plekke eenvoudig via zijn smartphone of tablet met het toestel communiceren en alle informatie uitlezen of instellen. Omdat de Remeha Quinta Ace vaak in gebouwen functioneert, zijn er twee interfaces voor een gebouwbeheersysteem ontwikkeld op basis van Modbus en BACnet, de meest toegepaste protocollen. Met deze interfaces is de koppeling met praktisch elk gebouwbeheersysteem mogelijk. De interfaces zijn vanaf begin volgend jaar als accessoire leverbaar.

 

Net als zijn voorganger is dit nieuwe toestel voorzien van een robuust gietaluminium monoblok als warmtewisselaar. Daarnaast beschikt ook de nieuwe Quinta Ace over LED-binnenverlichting, een S-control bedieningspaneel en een terugslagklep voor rookgaszijdige overdruk cascade.