Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 71 seconden

Geberit heeft haar Pluvia hemelwaterafvoer assortiment vernieuwd. Deze hemelwaterafvoer werkt met behulp van onderdruk-techniek en bereikt daardoor een twee keer zo hoge afvoersnelheid als conventionele drainagesystemen. De trechters zijn compacter gemaakt en te installeren via de klik-bevestiging van de bladkorf. De nieuwe producten zijn beschikbaar vanaf april 2017.

De 12 liter en 25 liter Pluvia trechters hebben langere PE aansluitstukken om installatie in geïsoleerde daken te vergemakkelijken. De 12 l/s bladkorf, die vuil, bladeren en takjes tegenhoudt, kan worden aangebracht en verwijderd zonder gereedschap te gebruiken. Dit dankzij een roterende schijfvergrendeling.

Als het regent, loopt het water in de trechter. Deze worden zodanig geplaatst dat elke afvoer in staat is het grootst mogelijke dakoppervlak af te wateren. De geometrie van de functieschijf voorkomt dat lucht wordt aangezogen en zorgt ervoor dat het systeem effectief functioneert. Het water wordt via relatief klein gedimensioneerde leidingen, die horizontaal – zonder afschot – onder het dak liggen, naar de standleiding getransporteerd. Aan deze horizontale leiding worden meerdere Pluvia trechters aangesloten. Doordat alle leidingen kleine buisdiameters hebben, vullen ze snel met water zodra het regent – het vol-vul-principe – waardoor een gesloten waterkolom ontstaat. Zodra dit water de standleiding bereikt en naar beneden valt, ontstaat drukverschil in de leiding. Hierdoor ontstaat zuigkracht. Het water wordt letterlijk van het dak gezogen en razendsnel afgevoerd. Een neveneffect is dat snelstromend water de leidingen schoonhoudt.

Het systeem wordt duidelijk uitgelegd op de site www.geberit.nl/pluvia.

[related_post themes=”text”]