Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 58 seconden

Begin deze week lanceerde Radson op de Expo Boot van Technische Unie officieel de warmtepompen die het bedrijf aan zijn programma toevoegt. Met deze toevoeging – die eerder al werd aangekondigd – presenteert het bedrijf zich nu als totaalaanbieder van verwarmingsoplossingen. De Zento lucht/water-warmtepompen zullen bij Technische Unie verkrijgbaar zijn. Radson wil zich zo onderscheiden als totaalaanbieder van verwarmingsoplossingen: van energiebron tot warmteverspreiding.

Omdat warmtepompen altijd worden gecombineerd met vloerverwarming, biedt Radson hiervoor al jaren een service aan de installateur voor het berekenen van de warmteverliezen en het uittekenen van de legplannen. De nieuwe Zento warmtepomp wordt nu in de berekening van het totale project meegenomen. Radson zorgt ervoor dat de pomp de juiste dimensionering heeft. De klant kan nu 100 % zeker zijn dat alles perfect bij elkaar past, alles perfect is uitgerekend en alles dus ook perfect werkt, aldus het bedrijf. Daarnaast coördineert Radson ook de installatie ervan en zal een gespecialiseerd en door Radson geaccrediteerd servicebedrijf de pomp in werking stellen.

De Zento-serie is ontworpen en ontwikkeld door Rettig ICC (Emmeti) in Japan. Zento betekent ‘toekomst’ in het Japan. In Europa zijn inmiddels meer dan twintigduizend van deze warmtepompen geïnstalleerd.