Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 101 seconden

Radson introduceert de Ulow-E2 radiator die zowel stralingswarmte als versterkte convectie (door middel van geïntegreerde ventilatoren) biedt. Ook bij lage watertemperaturen wordt het gewenste warmtecomfort bereikt. De radiator is specifiek ontwikkeld voor het verwarmen met hernieuwbare energiebronnen, zoals een warmtepomp. Hij is via een touchpad te bedienen.

Wie met hernieuwbare energie wil verwarmen, bijvoorbeeld via een warmtepomp, kiest per definitie voor verwarmen op zeer lage temperatuur (bijvoorbeeld 35°/30°C). Vloerverwarming is dan een logische keuze, want traditionele radiatoren behalen bij deze watertemperaturen onvoldoende vermogen. De ultra lage temperatuur radiator die Radson nu introduceert, garandeert op 35°/30° wél voldoende warmtecomfort. Daarbovenop zorgt het ‘summer breeze effect’ ervoor dat ook frisse lucht kan circuleren. De Ulow-E2 kan in de zomer dus voor duurzame verkoeling zorgen.

Eén temperatuurregime, verhoogd installatiegemak
De radiator maakt het mogelijk om met één watertemperatuur zowel vloerverwarming als radiatorverwarming te combineren. De gebruiker combineert zo de flexibiliteit en reactiesnelheid van een radiator én de voordelen van vloerverwarming. Bovendien betekent dit voor de installateur een hoger installatiegemak en minder hoge investering voor de gebruiker in de hydraulische installatie.

Uiterst geschikt voor stijlvolle energierenovaties

Ook bij energierenovaties heeft de Ulow-E2 een stevige troefkaart te bieden. Verbouwers die hun ketel wilden vervangen door een warmtepomp werden vaak geremd door de aanwezige radiatoren op hoge temperatuur. Deze vereisten immers een extra ketel of split unit om het verschil in watertemperaturen op te vangen. Kortom, wie bestaande radiatoren vervangt door de nieuwe Ulow-E2 radiatoren kan zondermeer ook voor een warmtepomp kiezen.

Verschillende zones apart bestuurd
Vloerverwarming is in combinatie met hernieuwbare energie bijvoorbeeld vaak een efficiënte en comfortabele oplossing, maar niet per sé in elke ruimte. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer, waar geen constante verwarming nodig is. De Ulow-E2 is een radiator die op zichzelf in de ruimte functioneert. Drie settings – Standby, Comfort en Boost – verhogen het gebruiksgemak. Wanneer de temperatuurvraag hoog is, schakelen de ventilatoren in, en wanneer de gevraagde temperatuur stilaan bereikt wordt, gaat hij automatisch verminderen. Daarbovenop kan optioneel gekozen worden voor een ruimtethermostaat.