Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 81 seconden

Vasco introduceert de designradiatoren Beams Mono & Bryce Mono. De ventielset van deze radiatoren is aan het zicht onttrokken. De thermostaatboxen kunnen in de wand worden geïntegreerd. Alleen het profiel is zichtbaar. Het ontwerp is daarmee tot de essentie herleid: de aansluitingen zijn niet meer zichtbaar en de ophangingen harmonieus geïntegreerd.

Een nieuw aansluitblok in messing zorgt voor de koppeling aan het verwarmingscircuit. Het aansluitblok is onzichtbaar in het profiel geïntegreerd, waardoor de ventielset niet meer zichtbaar is.

Standaard koppelingen (3/4” EK) volstaan om het aansluitblok op de aanvoer- en retourleiding van het verwarmingsnet aan te sluiten. Eén centraal geplaatste bout zorgt voor een lekvrije verbinding met het profiel. Inbusschroefjes zorgen ervoor dat de aan-en afvoerleidingen individueel afgesloten kunnen worden. Zo kan elk profiel onmiddellijk losgekoppeld worden, zonder het verwarmingscircuit te onderbreken.

De profielen kunnen individueel of collectief aangestuurd worden. De thermostaatbox kan tot op 6 meter afstand van de radiator in de wand geplaatst worden. Het is ook mogelijk om de temperatuur met behulp van een centrale klokthermostaat te regelen. Ook een centrale collector met afzonderlijke elektrische sturingen kan gebruikt worden om de radiatoren te sturen.

Er zijn verschillende combinaties mogelijk. Zo kunnen er 1, 2, of 3 Beams of Bryce Mono-profielen naast elkaar geplaatst worden. Elk profiel is 150 mm breed. De radiatoren kunnen strak op één rij of met een verloop in hoogte of tussenafstand geplaatst worden. De profielen zijn beschikbaar in een configuratie van 3 verschillende hoogtematen.

Beams Mono & Bryce Mono zijn beschikbaar in alle mogelijke Vasco-kleuren (met uitzondering van Gloss White en Pure Grey Collection voor Beams Mono, en Gloss White en Jet Black voor Bryce Mono).