Vasco brengt een radiator op de markt voor retroliefhebbers. De radiator biedt uiteraard wel een hedendaags warmtecomfort. De strakke, ritmische lijnen en zachte rondingen herinneren aan de gietijzeren kolomradiatoren van vroeger. De radiatoren misstaan niet in bijvoorbeeld klassieke herenhuizen en moderne lofts met een industriële uitstraling.

De uitvoering in staal garandeert een hoog warmtecomfort. Dankzij zijn forse afmetingen vormen grote en hoge ruimtes geen enkel probleem. Maar ook verwarmen op een lage, energiezuinige verwarmingstemperatuur is perfect mogelijk, aldus de fabrikant. De Ritmo is daarom zowel geschikt voor bestaande woningen als energetische renovaties en nieuwbouw.

Verticaal en horizontaal
De kolomradiatoren zijn beschikbaar in uitvoeringen met twee, drie of vier kolommen voor extra warmteafgiftecapaciteit. De verticale variant is beschikbaar in de hoogtes 1500, 1800, 2000 en 2200 millimeter, met zes tot zestien elementen. In deze versie heeft de Ritmo ook altijd een universele middenaansluiting. De horizontale Ritmo is verkrijgbaar in de hoogtes 300, 400, 500, 600 en 900 millimeter, met tien tot veertig elementen en een breedte van 450 millimeter of 1800 millimeter. De relatief brede openingen die gemakkelijk te reinigen zijn, maakt deze uitvoering geschikt voor toepassing in openbare ruimtes. De horizontale versie kan vrijstaand opgesteld worden met een vrijstaande standvoet.

Onzichtbare lasnaden
De radiatoren zijn zonder zichtbare lasnaden uitgevoerd. Ze zijn in twee kleuren beschikbaar: puur wit of trendy zwart. De aanvoer- en retourleiding kan naar keuze links of rechts worden geplaatst. Ook is er een versie met geïntegreerd ventiel. Voor bevestiging tegen de wand zijn er verschillende oplossingen mogelijk. Er is een ophangsysteem (wandconsoleset) in dezelfde kleur als de radiator met een vaste wandafstand, of een telescopische montageset voor een variabele wandafstand. De Ritmo-collectie is verder verkrijgbaar met een handdoekbeugel in chroom. Voor onvoldoende draagkrachtige wanden biedt Vasco een ondersteunvoet om het gewicht van de radiator op de grond te laten rusten. Daarbij zijn verschillende rozetten verkrijgbaar waarmee de ondersteunvoet in de vloerplaat of bovenop de vloer geplaatst kan worden.