Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 75 seconden

LG Electronics (LG) presenteert vernieuwde Residential Air Conditioners (RAC). Deze airconditioners beschikken over onder andere over een wifi-functie en een energie-efficiënte Dual Inverter Compressor. De compressor is stabieler waardoor er nog betere prestaties mogelijk zijn, aldus de fabrikant.

Naast energiezuinig zijn de nieuwe airconditioners milieuvriendelijker. LG heeft namelijk de overstap naar het minder milieubelastend koudemiddel R32. R32 levert vergelijkbare operationele prestaties als R410A, maar heeft een lagere ‘Global Warming Potential’ (GWP). Net als R410A brengt ook R32 geen schade toe aan de ozonlaag, maar stoot het koudemiddel fors minder CO2 uit. Hierdoor is het milieuvriendelijker en blijft het ook in de toekomst beschikbaar. Daarnaast bestaat R32 uit slechts één bestandsdeel waardoor het eenvoudig hergebruikt of gerecycled kan worden.

Energiezuiniger en stiller
De compressormotor is voorzien van twee rotary’s, waardoor deze een hogere rotatiefrequentie en hoger snelheidsbereik heeft dan conventionele compressoren. Hierdoor kunnen de nieuwe modellen een ruimte snel koelen of verwarmen. “We zijn overtuigd van de kwaliteit van de nieuwe RAC modellen en de Dual Inverter Compressor. Om eindgebruikers daarin zekerheid te bieden geven we tien jaar garantie op de Dual Inverter Compressor van deze nieuwe line-up”, vertelt Richard de Waal, directeur bij LG Air Solutions Benelux.

Gebruiksgemak in bediening
“De airconditioners in deze nieuwe RAC line-up zijn niet alleen milieuvriendelijker en energiezuinig, maak ook zeer gebruiksvriendelijk”, stelt Richard de Waal. “Zo maakt de ingebouwde wifi-functie het voor de eindgebruiker mogelijk om overal en op ieder moment zijn airconditioner te bedienen via een smartphone of tablet.”