Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 86 seconden

banaanU kent dat vast wel, je bent ergens net lekker bezig en merkt dat je iets in de bus hebt laten liggen. Of, erger, je bent een specifiek onderdeel vergeten mee te nemen. Als u Karel al een tijdje volgt, is dat toch wel één van zijn meest voorkomende ergernissen. Vooral aan het teruglopen naar zijn bus heeft Karel een gruwelijke hekel: zijn welbekende AARGH-momentje. Maar u weet dan ook dat hij altijd wel een mooie oplossing weet te bedenken, ook zonder zijn oude lijf in beweging te zetten richting zijn bus.

Ook deze week was het weer raak. Karel was ingeroepen om een cv-installatie in een behoorlijk technische ruimte aan te leggen; compleet met buffervat en overstort. Normaal gesproken een eenvoudig klusje, en dat was het natuurlijk ook voor Karel. De overstort kon hij mooi laten uitkomen in een al aanwezig putje. Hoefde hij verder ook niet moeilijk te gaan doen over een nieuw aan te leggen afvoerleiding.

Maar AARGH, de slimmerik had onvoldoende pvc-bochten meegenomen en dat putje zat natuurlijk weer eens niet loodrecht tegenover de overstort.

Zuchtend pakte Karel een banaan uit zijn broodtrommel, eerst maar eens wat energie opdoen voordat hij zijn bijna bejaarde botten richting zijn bus zou bewegen. Diezelfde banaan, eentje die misschien net even te lang op de fruitschaal had gelegen, bracht hem op het juiste moment op een lumineus idee. Met zijn karweiflesje kon hij best heel voorzichtig de buis net zo lang verwarmen totdat deze goed te buigen zou zijn. Dat de buis daarvan wat zou verkleuren…, ach met een beetje verkleuring smaakte de banaan ook prima.

Ook een Kareltje langs zien komen? Stuur hem toe: redactie@merlijnplus.nl@installatienet of via onze facebookpagina

[related_post themes=”text”]