Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 62 seconden

gronings-dorpDe provincie Groningen is op zoek naar vijf lokale initiatieven die zich bezighouden met energiebesparing of -opwekking. Deze moeten de komende jaren als voorbeeld dienen voor andere initiatieven, die dorpen of wijken in de provincie helpen energieneutraal te maken. Om een goed beeld te krijgen van wat er nu al gebeurt rondom duurzame energie op lokaal niveau, en om de vijf energie-initiatieven te kiezen, organiseert de provincie op maandag 28 november in het provinciehuis een speciale netwerkbijeenkomst.

Het energieneutraal maken van vijf dorpen of buurten is een van de ambities uit het programma Energietransitie van de provincie. Groningen wil graag aansluiten bij reeds bestaande initiatieven, van betrokken bewoners, bedrijven en gemeenten. Het is de bedoeling dat de vijf collectieven door de provincie verder worden begeleid bij hun projecten en dat de kennis en ervaring die gezamenlijk wordt opgedaan, verder in de provincie wordt verspreid. Op die manier hoopt Groningen meer energieneutrale dorpen of wijken te realiseren.

De bijeenkomst vindt plaats van 17.00 tot 20.00 uur in de Statenzaal van het provinciehuis. Tijdens de avond kunnen de verschillende energie-initiatieven zich presenteren, maar ook met elkaar in contact komen. Na de bijeenkomst wordt bekend gemaakt met welke vijf lokale energie-initiatieven de provincie verder zal gaan.

[related_post themes=”text”]