Priva heeft een minderheidsbelang verworven in het smart buildings bedrijf bGrid. bGrid levert een intelligent sensor platform waarmee data vanuit gebouwen wordt verzameld en ontsloten naar diverse apps van derden. De bedrijven werken al langere tijd samen op projecten.

Met een minderheidsbelang in bGrid geeft Priva verdere invulling aan haar strategie van innovatie en groei. bGrid maakt gebruik van de nieuwste sensortechnologie en is gespecialiseerd in dataverzameling en data-integratie voor gebouwen. Het bedrijf zal de nieuwe financiële slagkracht inzetten voor verdere ontwikkeling van de technologie en de mogelijkheden om op te schalen, zowel in Nederland als in het buitenland. Daarnaast leidt de geïntensiveerde samenwerking met Priva tot een groter (partner)netwerk en het verder delen van kennis.

Logische stap
Bart Melis, CEO van bGrid: “Dit is een logische stap in onze groeistrategie. De afgelopen jaren hebben wij continu gewerkt aan de ontwikkeling van smart buildings technologie. Nu is het tijd voor een volgende fase. Priva ziet kansen voor een gezamenlijke propositie, zoals we dat ook met andere partijen doen. Een sterke partner maakt het tevens mogelijk sneller op te schalen en meer internationale klanten te bedienen.”

Versterking
Peter Vandendriessche, VP Strategy & Commerce - Building Automation van Priva: “We bieden een digitaal platform dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in intelligente gebouwen. Onze innovaties sluiten naadloos aan op de ontwikkeling van het groeiende aantal smart devices. De samenwerking met bGrid is voor Priva een van de initiatieven waarmee wij onze positie als aanbieder van digitale diensten voor smart buildings kunnen versterken, om zo een betere leef- en werkomgeving te creëren voor de gebruiker van het gebouw in combinatie met slimmer gebruik van energie.”

Op onze nieuwsbrief abonneren