Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 78 seconden

Op 20 september start in Ede de driedaagse Praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren. De cursus is bestemd voor wie energieneutraal bouwt of renoveert in de bouwuitvoering als vakman, aannemer of installateur. Wetenschappelijke kennis en de bouwpraktijk gaan in deze cursus hand in hand. De cursus duurt drie dagen.

“Deze cursus heeft mij veel meer inzicht gegeven in detailleringen dan ik op hoofdlijnen al wel wist. Met veel praktijkvoorbeelden en een beetje bouwfysica leer je snel waar het mis kan gaan als men niet deskundig luchtdicht bouwt of extra isolatie aanbrengt. Als je dan met gemotiveerde vakmensen bij elkaar zit die allen leergierig zijn, word je alleen maar enthousiaster over bouwen volgens de Passiefhuis-principes”, aldus Oskar Oldeman van Promantor-Bouwnext

Cursusinformatie
De cursusdagen zijn op 20, 21 en op 22 of 26 september. Op dag 1 staat de interdisciplinaire basis centraal van comfortabel en betaalbaar energieneutraal bouwen met passiefhuistechnologie. Op dag 2 kiest de cursist voor de specialisatie installatie met bijvoorbeeld verdieping in balansventilatie en verwarmen via ventilatielucht, of de bouwkundige kant met verdieping in isolatietechniek en de daarbij behorende bouwfysica. In de middag worden twee energieneutrale projecten bezocht. Op dag 3 staat de bredere integrale samenhang centraal tussen de bouwkundige aspecten en de installaties.

Certificaat Passiefhuis Vakman
De opleiding van het Passiefhuis Instituut is voor de Nederlandse markt vertaald en aangepast en wordt gegeven door stichting KERN. Wie slaagt ontvangt het internationaal erkende certificaat Passiefhuis Vakman. Het examen vindt vrijdag 17 november plaats, voorafgegaan door een gratis examentraining op 10 november.

De opleiding kost € 690,- en deelname aan het examen € 250,-, cursuslocatie is Ede. Meer informatie en aanmelden op www.stichtingkern.nl