Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 85 seconden

Tijdens een driedaagse praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren delen experts in energieneutraal bouwen hun ervaring over energie-efficiënte ontwerpen en de aandachtspunten bij de uitvoering. De cursus biedt een overzicht van alle aspecten in een (bijna) energieneutraal gebouw, zowel ten aanzien van installatietechniek als bouwkunde. De door stichting KERN georganiseerde praktijkcursus start op 3 april en levert een internationaal erkend vakdiploma op.

Naast de interdisciplinaire basis van comfortabel en betaalbaar energieneutraal bouwen met passiefhuistechnologie, gaan de installateurs dieper in op onder meer balansventilatie en energiezuinig verwarmen en koelen. De bouwkundigen verdiepen zich in isolatietechniek en de daarbij behorende bouwfysica. De ervaringen van de docenten, demonstraties van materialen en technieken en het bezoek aan twee energieneutrale projecten helpen de cursist om op de opgedane kennis te kunnen vertrouwen en verder te bouwen.

De docenten zijn experts in ieder hun eigen specialisme. Clarence Rose: passiefhuistechnologie, Henk Wegkamp: betaalbaar energetisch bouwen en Carl-peter Goossen: integraal ontwerp- en bouwproces. In deze interactieve cursus delen zij hun ervaringen over (bijna) energieneutraal bouwen en wat er bij de uitvoering van BENG, NoM of passieve gebouwen allemaal speelt.

Alle aspecten (bijna) energieneutraal gebouw aan bod

Internationaal diploma
De startdag voor beide groepen is 3 april 2018. Dag 2 en 3 voor de specialisatie gebouwschil zijn 10 en 11 april. Dag 2 en 3 van de specialisatie installatietechniek zijn 5 en 11 april. De examentraining is op 16 mei en het examen zelf op 25 mei 2018.

De opleiding kost 690 euro en deelname aan het examen 250 euro. Cursuslocatie is Ede.

De opleiding van het Passive House Institute is voor de Nederlandse markt vertaald en aangepast en wordt gegeven door stichting KERN. Wie slaagt ontvangt het internationaal erkende en gewaardeerde certificaat Passiefhuis Vakman.

Op de website van stichting KERN vindt u meer informatie over de cursus.