TVVL heeft een post-hbo opleiding tot BIM Coördinator ontwikkeld. Op 11 oktober gaan de eerste cursisten van start. Met het volgen van deze opleiding ontwikkelen de deelnemers zich tot degenen die, samen met een BIM-team, een BIM-model opleveren. Naast praktijkkennis en -opdrachten besteedt de opleiding aandacht aan coaching, management en persoonlijke ontwikkeling.

De basis van de opleiding tot BIM Coördinator is de dagelijkse praktijk, waarbij de cursisten leren door te doen. De opleiders zelf zijn ervaren BIM-experts die zelf ook dagelijks met BIM in de praktijk bezig zijn.

Persoonlijk
Om de kwaliteit van de opleiding te waarborgen, kiest TVVL voor een opzet met relatief kleine groepen van maximaal 10 personen. Gedurende de cursus heeft elke deelnemer 3 persoonlijke coachingsmomenten. Tijdens deze gesprekken gaan de deelnemers met een eigen coach in gesprek over hun leerdoelen.

Primeur
De cursus BIM Coördinator is de eerste opleiding tot BIM Coördinator in Nederland waarvoor de post-hbo registratie is aangevraagd. TVVL ontwikkelde samen met een aantal partners de opleiding vanwege het toenemende belang van BIM binnen bouwprojecten en heeft alle belangrijke onderdelen van het ‘gedigitaliseerde bouwproces’ in de lesstof verwerkt. Naast deze opleiding tot BIM Coördinator biedt TVVL ook de praktijkcursus ‘Startend BIM-modelleur’.

Persoonlijkheidstest
De opleiding BIM Coördinator bestaat uit 15 hele lesdagen. Om de leerdoelen te realiseren die de deelnemers zichzelf stellen, vullen de cursisten aan het begin van de opleiding eerst de DISC-persoonlijkheidstest in. Aan de hand van de uitkomsten kunnen zij samen met een gediplomeerde coach hun persoonlijke leerdoelen formuleren. De opleiding behandelt verder de benodigde software (Navisworks en Solibri) en gaat dieper in op wat BIM voor een installatie- of bouwbedrijf inhoudt.

Aanmelden
De eerste cursus BIM Coördinator van TVVL start op 11 oktober. Inschrijven kan via de website www.tvvl.nl/bimcoordinator. Als de deelnemers de verplichte werkopdrachten met een voldoende afsluiten en een succesvolle eindpresentatie houden, ontvangen de cursisten hun post-hbo diploma.