Wilo heeft de serie drooglopende pompen Wilo-CronoBloc-BL uitgebreid, waardoor de opvoerhoogten en capaciteiten van deze pompen zijn toegenomen.

“Met de verstedelijking en modernisering van steden worden steeds hogere eisen gesteld aan het transport van water. Met name in de zogenoemde opkomende landen, zoals Rusland en China zijn in de steden producten nodig, die bijvoorbeeld ook op hogere verdiepingen de vereiste druk probleemloos leveren”, verklaart Kerstin Dieckmann, productmanager bij Wilo. “Wereldwijd zien we steeds vaker  torenflats worden gebouwd met een hoogte van meer dan 150 m. In de technische ruimtes is bovendien slechts plaats voor compacte producten. De introductie van de nieuwe pompfamilie speelt in op deze ontwikkelingen.”

Groter bereik
Met motorgroottes tot 90 kW bestrijkt de CronoBloc-BL serie nu een veel groter bereik aan bedrijfspunten. Zo kan de klant vooraf een pomp kiezen die het best op de individuele eisen is afgestemd. De serie biedt moderne pomphydrauliek dankzij speciaal op elkaar afgestemde waaiers, pomphuizen en spleetafmetingen. Daarmee brengt de serie de hoogste hydraulische rendementen binnen handbereik en blijven de levenscycluskosten gering, aldus de fabrikant.

Gemakkelijk onderhoud
Behalve de uitvoering van het pomphuis met voeten voor een gemakkelijkere installatie, is de CronoBloc-familie ook geoptimaliseerd voor onderhoud. Het ‘back-pull-out’-ontwerp en de cartridge-mechanische asafdichting verkorten de tijd voor onderhoud. Gewoonlijk is dit proces bij de grootste motoren en in omgevingen met beperkte ruimte uiterst moeilijk. Bij een vervanging van de mechanische asafdichting hoeft, dankzij de nieuwe kardoezenuitvoering, de motor niet te worden uitgebouwd.  De beschermkap voor de koppeling kan worden afgenomen en de mechanische asafdichting worden gedemonteerd en vervangen. Om ook de installatie extra te ondersteunen zijn  aanvullende onderlegblokken verkrijgbaar die een veilige bevestiging van de pomp op de fundatie mogelijk maken. Verder dienen de onderlegblokken ervoor om het hoogteverschil tussen de pomp en de motor te vereffenen, als het pomphuis groter is dan de ashoogte van de motor of omgekeerd. Dat zorgt niet alleen voor een rustige loop van de pomp maar voorkomt tegelijkertijd slijtage van de mechanische asafdichting.

Flexibiliteit in de toepassing
De hele serie, ontwikkeld overeenkomstig EN733, biedt motorgrootten van 0,37 tot 90 kW. Met een opvoerhoogte tot 104 meter en een capaciteit tot 620 m3/h dekt de pompserie nu een belangrijk groter toepassingsgebied af. Ook door de toepassing van verschillende waaiermaterialen biedt de serie flexibiliteit bij diverse toepassingen. Behalve het seriematige gietijzer zijn ook waaiers in brons en roestvrijstaal leverbaar.

Op onze nieuwsbrief abonneren