Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 70 seconden

LG heeft een energiemodule ontwikkeld om woningen te verduurzamen. De module bestaat uit een warmtepomp, zonnepanelen, sanitair warm water, ventilatie, energieopslag en energiemonitoring. Daarnaast levert LG een op maat gemaakte softwareoplossing voor het bedienen van deze module. De unit is opgebouwd als prefab-oplossing. De installateur installeert een plug-en-play-module, waardoor een F gassen-certificering geen verplichting is.

LG introduceert de totaaloplossing als eerste in de Jan van Scorelstraat in Leeuwarden. De sociale huurwoningen stammen uit de jaren zestig en zijn nu nog afhankelijk van gas. Om de woning wordt nu een soort schil gebouwd, met een dak met zonnepanelen, die ervoor zorgt dat de woning goed wordt geïsoleerd. Hierdoor gaat er weinig warmte verloren. De energie die wordt opgewekt, wordt binnen het huis gebruikt, waardoor de energiemeter op nul blijft staan.

Eén aanspreekpunt
“In de markt zagen wij dat veel installateurs een oplossing probeerden samen te stellen met producten van meerdere partijen en dit levert in de praktijk de nodige uitdagingen op”, vertelt Richard de Waal, Directeur Air Solutions bij LG Electronics Benelux. “Wij bieden nu een totaaloplossing waarvan alle producten, zowel software als hardware, worden geleverd door LG. Deze zijn helemaal op elkaar afgestemd. We geven er bovendien een unieke systeemgarantie op. Onze oplossing zorgt ervoor dat een woning volledig energieneutraal en gasloos kan worden gemaakt. Dit levert niet alleen een lage energierekening op, maar draagt ook bij aan een schoner milieu.”