Panasonic Heating & Cooling Solutions introduceert een stand alone boiler als alternatief voor conventionele elektrische boilers. Hij verwarmt warm water met behulp van lucht. De boiler kan aan de muur worden bevestigd. De DHW Stand Alone kan daardoor in onder meer krappe ruimtes en locaties met een laag plafond en hoeken geplaatst worden.

Het bedieningspaneel van de boiler bevat verschillende functies die helpen het energiegebruik van de unit te optimaliseren. Zo is de boiler voorzien van een digitaal bedieningspaneel waarmee onder meer de dagelijkse werking van de boiler kan worden ingepland, verschillende modi kunnen worden geselecteerd en het energiegebruik kan worden gemonitord. Een afstandsbediening - die in meerdere talen kan worden ingesteld - maakt het mogelijk de boiler vanaf iedere locatie in de woning aan te sturen.

De DHW Stand Alone produceert warm water met energie-efficiëntieklasse A+. Om de efficiëntie te vergroten is de boiler voorzien van chloorfluorkoolstof (CFC)-vrije isolatie. Daarnaast is de boiler compatibel met fotovoltaïsche panelen.

Lange levensduur
De boiler is verder voorzien van bescherming tegen corrosie en een speciale pakking die roestvorming tegengaat en de levensduur van de unit verlengt. Een nieuw drukventiel zorgt voor extra veiligheid indien de werking van de boiler wordt verstoord of de druk onverwachts oploopt.

De boiler is beschikbaar in twee modellen met een capaciteit van 100 (PAW-DHW100W) en 150 liter (PAW-DHW150W). Voor beide modellen is een ISDE-subsidie van €1.250,- beschikbaar. De units zijn per direct leverbaar.