Flamco introduceert installatiepakketten voor het aansluiten van warmtepompen. De pakketten bevatten de belangrijkste toebehoren voor de meest voorkomende situaties. Het gaat om een basis-, comfort- en premiumpakket.

Het Basic pakket (met o.a. een expansievat, veiligheidsventiel, bijvulmogelijkheid en twee vlotterontluchters) volstaat in de meest gangbare situaties. Het Comfort pakket heeft als extra’s onder andere lucht- en vuilafscheiders. Het Premium pakket bevat naast deze toebehoren ook een buffervat, een pompgroep, een expansievat voor drinkwater, een terugstroombeveiliging en een veiligheidsventiel.

Bestelgemak
Met deze installatiepakketten wil Flamco de installateur houvast bieden bij de keuze van toebehoren én de garantie dat die via de reguliere groothandel uit voorraad leverbaar zijn. De pakketten zijn bestemd voor de secundaire kant van alle warmtepompsystemen (lucht-water, lucht-lucht, water-water en grond-water), voor nieuwbouw of vervanging.

Aansluitpakket op maat
In aanvulling op de drie standaard pakketten biedt Flamco een webconfigurator waarmee een aansluitpakket op maat kan worden samengesteld. Door de basisgegevens van het warmtepompsysteem online in te vullen, rolt er een bestellijst van de specifiek benodigde toebehoren voor de groothandel uit. Het online hulpprogramma is met name handig voor situaties waarin het leidingnet niet standaard is of wanneer bepaalde toebehoren, zoals een expansievat, al in het warmtepompsysteem zijn geïntegreerd.