Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 149 seconden

csm_produktverpackung_dds-cad_12_slider_ee4634e629De digitalisering van de bouwsector blijft zich in snel tempo ontwikkelen. Tegen deze achtergrond worden installateurs en adviseurs geconfronteerd met steeds complexere projecten. Zij moeten ervoor zorgen dat zij, bij het ontwerpen van installaties, de controle houden over een toenemende stroom van grote hoeveelheden informatie. DDS-CAD heeft daarom haar Data Design System (DDS) doorontwikkeld: versie 12 vereenvoudigt de toegang tot relevante informatie, aldus de ontwikkelaar.

Mark Bouten, International Sales Manager, licht het uitgangspunt toe: “Degene die verantwoordelijk is voor het ontwerpen van complexe gebouwgebonden installaties, heeft, naast een feilloos inzicht en veel competentie, de juiste informatie op het juiste moment nodig. Dit is cruciaal om de juiste beslissingen te kunnen nemen en uiteindelijk goede resultaten op te leveren. Daarom hebben we DDS-CAD 12 op verschillende vlakken verder geoptimaliseerd en zodanig uitgerust, dat de benodigde informatie van het gebouwmodel en de betreffende systemen sneller en duidelijker beschikbaar is voor de gebruiker. Dit geeft onze gebruikers een compleet overzicht.”

Naast de innovaties en verbeteringen voor alle installatietechnische disciplines, heeft DDS-CAD 12 er ook extra algemene functies bij gekregen. Zo introduceert de nieuwste versie bijvoorbeeld een multidisciplinaire clashdetectie-engine. Hiermee worden projectcoördinatie en -communicatie nog eenvoudiger. Bovendien heeft DDS een nieuwe rapportmanager ontwikkeld om te zorgen voor een accuratere output van de berekeningsresultaten, stuklijsten en andere belangrijke projectinformatie. De nieuwe dynamische objectreferenties zorgen ervoor dat bij een verandering in het gebouwmodel, de posities van de geïnstalleerde objecten intelligent worden aangepast. Daarnaast maakt DDS-CAD 12 alle relevante projectmeldingen centraal beschikbaar in een separaat, duidelijk en gebruiksvriendelijk overzicht, het zogenoemde ‘Control Center’.

DDS-CAD 12 biedt ook nieuwe disciplinespecifieke functies. Op het gebied van sanitair, verwarming en ventilatie introduceert DDS onder andere aanvullende weergavemogelijkheden voor riool- en leidingsystemen. Zo is bijvoorbeeld de representatie van doorsneden van leidingen en kanalen verbeterd. Bovendien heeft DDS de totale aanpak van afschot voor drainage- en rioleringssystemen verder geoptimaliseerd. Daarnaast is het berekeningsalgoritme van de leidingsystemen opnieuw ontwikkeld. Hierdoor biedt DDS-CAD geïntegreerde berekeningen met toegenomen snelheid, precisie en stabiliteit.

“Veel van de elektrotechneuten onder de DDS-CAD-gebruikers zullen zeker blij zijn met de nieuwe functie voor het automatisch genereren van systeemdiagrammen”, beschrijft Mark Bouten en verduidelijkt: “De documentatie van projecten op het gebied van elektrotechnische installaties zoals brandmeld-, noodverlichtings- en datainstallaties, is nu merkbaar eenvoudiger en sneller. In aanvulling daarop hebben we ook een compleet nieuw concept voor verdiepingsoverschrijdende bekabeling, inclusief spanningsverliesberekening.”

DDS-CAD ondersteunt het Open BIM-initiatief vanaf het allereerste begin. Een belangrijk deel van de ontwikkeling van DDS-CAD is daarom ook het optimaal uitrusten van de software om het perfect toe te kunnen passen in BIM-projecten. Zo kreeg versie 12 verscheidene verbeteringen voor de import en export van IFC-modellen, die de basis vormen voor de samenwerking van alle betrokken partijen bij het ontwerpproces van Open BIM-projecten.

DDS-CAD werd voor het eerst gelanceerd in 1984 en is sinds die tijd doorontwikkeld. Met de software biedt DDS adviseurs en installateurs op het gebied van installatietechniek zowel een CAD- als BIM-oplossing voor het ontwerpen, berekenen en documenteren van gebouwgebonden installaties.

[related_post themes=”text”]