Afwateringsspecialist Kessel optimaliseert haar huidige programma aan opvoerinstallaties voor fecaliënvrij afvalwater binnen gebouwen. Minilift S en Aqualift S Compact zijn voorzien van een nieuw reservoir en hebben daarmee een groter nuttig volume. Om meer pompvermogen te kunnen realiseren kan waar nodig achteraf een sterkere motor worden ingebouwd.

De stekkerklare kleine opvoerinstallatie Minilift S voor vloerinbouw heeft een 300 watt-pomp met vlotterregeling. Wanneer een grotere pompcapaciteit noodzakelijk is of wanneer het om agressief afvalwater gaat, zoals bijvoorbeeld condenswater, kunnen ook naderhand de nieuwe pompen GTF 500 of GTF 500 resistant worden ingebouwd. Het telescopische opzetstuk en de vooraf geïnstalleerde aanvoeren zorgen voor een eenvoudige montage. De Minilift S voor vloerinbouw is voorzien van een zwarte afdekplaat of met een betegelbare afdekking voor vrijwel onzichtbare inbouw in de vloer. De afdekkingen zijn voorzien van een geïntegreerde afvoer.

De opvoerinstallatie Aqualift S Compact voor fecaliënvrij afvalwater is, afhankelijk van de hoeveelheid en soort afvalwater, met de nieuwe pompen GTF 500, GTF 500 resistant verkrijgbaar en met GTF 1200 als mono- of duo-installatie. Deze is naar keuze voorzien van een vlotter- of drukregeling. Zo kan er nu voor het eerst een mono-installatie met een tweede pomp tot duo-installatie worden omgebouwd. Door de gekozen pompophanging hebben de pompen geen contact met reservoir, hetgeen geluidsreductie oplevert. Voor vloerinbouw biedt Kessel ook toebehoren voor de montage in waterdicht beton aan. Aqualift S Compact is bovendien voorzien van een betegelbare afdekplaat met geïntegreerde afvoer.