Flamco start een digitale portal voor verwarmings- en koelinstallaties: Flamconnect. Via dit dashboard krijgen installateurs en gebouwbeheerders realtime én interactief toegang tot Flamco apparaten. Deze connectiviteit maakt nieuwe digitale diensten mogelijk, zoals het op afstand monitoren.

Volgens Flamco ligt de toekomst van verwarming en koeling in de connectie van hardware met digitale diensten. Daarom integreert het bedrijf nu communicatiefuncties op basis van slimme technologie. Met Flamconnect speelt Flamco in op de mogelijkheden van IoT, Smart Devices en Connectivity.

Realtime en interactief
Remote Service biedt installateurs en gebouwbeheerders meer inzicht in en controle over de conditie van apparaten en systemen. Via de portal kunnen zij talloze parameters, zoals druk en temperatuur, van de aangesloten producten realtime en interactief uitlezen, analyseren én instellen. Hierdoor is het mogelijk om pro-actief op (storings)meldingen te reageren en die op afstand te verhelpen, onderhoudsbezoeken te beperken en storingen te voorkomen. Flamco verwacht binnen enkele jaren al haar aansluitbare producten via de portal te verbinden. Remote Service is nu al beschikbaar voor de Flamcomat en M-KU expansiesystemen, warmteafleversets en Flexcon PA AutoFill drukbehoudsystemen.

Installatie- en gebruiksgemak
Wie een Flamco product koopt, ontvangt bij levering informatie om zich te registreren voor Remote Service. Na registratie en het afsluiten van een jaarabonnement ontvangt men een gateway, die plug & play is aan te sluiten. Via een login krijgt men direct toegang tot het dashboard. Een tablet of desktop met internetverbinding volstaat.
Remote Service verstrekt tekstuele meldingen (‘druk is te hoog’, ‘temperatuur is te laag’, enz.) in plaats van alleen getalsdata. Ook wordt informatie gefilterd op relevantie voor de gebruiker. Dankzij deze intelligentie kan de gebruiker snel en adequaat reageren. Koppeling via een API-verbinding met andere cloud-systemen voor gebouwbeheer is ook mogelijk.

Op onze nieuwsbrief abonneren