Viega is volop in de prijzen bij de German Design Award verkiezingen. Vier producten kregen een prijs toegekend voor hun ontwerp: drie wc-bedieningsplaten en een douchegoot uit het Visign-programma.

Dirk Thielker, Global Marketing Manager bij Viega Holding GmbH & Co. KG, is verheugd dat vier noviteiten uit het Visign-programma succesvol waren in de categorie Excellent Product Design – Bath and Wellness. “Begin 2019 hebben wij onze bedieningsplaten voor wc en urinoir opnieuw ontworpen en een nieuwe roestvaststalen douchegoot in het programma opgenomen. In samenwerking met Artefakt wilden we wereldwijde trends naar onze producten vertalen en ze tegelijkertijd tijdloos laten zijn. Bovendien moesten ze voor de gebruiker de grootst mogelijke vrijheid bieden bij het ontwerpen en inrichten van badkamers.”

Uniforme badkamerconcepten
De bedieningsplaten van Viega zijn onderverdeeld in de series Visign for More en Visign for Style. Het betreft meer dan 50 seriematig leverbare designvarianten in verschillende materiaalsamenstellingen en speciale kleuren. Achim Pohl, een van de directieleden van Artefakt design, formuleert het als volgt: “De individuele balans tussen vorm, functie en techniek geeft een product identiteit en maakt het voor gebruikers een zinvol onderdeel van hun woonomgeving.”

Douchegootprofiel
Bekroond als 'Winner' werd ook de douchegoot Advantix Cleviva. De douchegoot kan zowel aan de wand als vrij in het tegelvlak of als centrale afvoer worden geïnstalleerd. Het water wordt langs een slank roestvast stalen profiel afgevoerd via een centrale vloerafvoer. Het douchegootprofiel is voorzien van geïntegreerd verloop en wordt direct in de afwerkvloer opgenomen. Via afvoeropeningen die als uitwisselbaar inzetelement zijn uitgevoerd, loopt het water naar de daaronder gelegen puntafvoer.

German Design Award
De German Design Award is een initiatief van de Duitse Raad van Vormgeving.  Het initiatief werd in 1953 door de Duitse Bondsdag als stichting gestart en groeide wereldwijd uit tot communicatie- en merkenplatform op het gebied van design. De jury bestaat uit designkenners uit het bedrijfsleven, wetenschap en ontwerpindustrie.

Op onze nieuwsbrief abonneren