Viega heeft een online hulpmiddel geïntroduceerd voor het selecteren en installeren van het Prevista Dry Plus voorwandsysteem. De configurator leidt de bezoeker in drie ontwerp- en berekeningstappen naar het gewenste eindresultaat, waarbij onder meer een kant-en-klare materiaalbestellijst wordt gegenereerd.

Prevista is de nieuwe generatie voorwand-techniek van Viega. Het systeem is leverbaar in drie voorwanduitvoeringen voor droog- en natbouw. Prevista Dry voor wandinstallatie en staanderconstructie en Prevista Dry Plus voor railmontage lenen zich voor droogbouw. Voor natbouw omvat het programma Prevista Pure. Alle systemen beschikken over hetzelfde inbouwreservoir, dat zonder gereedschap kan worden gemonteerd en compatibel is met alle Visign bedieningsplaten.

Online configurator
De online configurator leent zich speciaal voor Prevista Dry Plus; de speciale Prevista-uitvoering voor railmontage. Als eerste stap in de Prevista Dry Plus-configuratie kan de gebruiker een keuze maken uit verschillende inbouwscenario’s: halfhoge of kamerhoge voorwand, halfhoge voorwand met schacht, ruimteverdeler of scheidingswand. Afhankelijk van het gekozen scenario wordt vervolgens de gewenste voorwandhoogte gekozen. Naast de vier standaardhoogtes kan de gebruiker voor maatwerkoplossingen ook zelf een hoogte invullen. De voorwandhoogte wordt aangevuld met de belangrijkste afmetingen van de ruimte waarin het voorwandelement wordt geplaatst.
Ook situaties met verschillende voorwandelementen naast elkaar zijn mogelijk. Hiertoe selecteert de gebruiker één of meer voorwandelementen (wastafel, urinoir, toilet of bidet).

Automatisch resultaat
De online configurator berekent automatisch het resultaat. Dat bestaat uit een driedimensionale presentatie van de ruimte met voorwandelement(en), een constructietekening met centimeter-nauwkeurige maatvoering en ingetekende voorwandelementen alsook een materiaallijst, incl. bestelnummers van de verschillende onderdelen.
In de snijtabel die in het eindresultaat is opgenomen staan de benodigde aantallen van de verschillende raillengten vermeld. Met dit ‘knipplan’ wordt onnodig materiaalverlies voorkomen. Bij het verwerken van de rails geldt een nauwkeurigheid van een centimeter zodat de installateur op de bouwlocatie altijd nog wat speling heeft.
Van alle artikelen die voor de realisatie van de voorwandsituatie nodig zijn, is in het eindresultaat een beschrijving opgenomen. Het volledige resultaat kan als PDF worden gegenereerd en bijvoorbeeld worden gebruikt voor bestellingen, offertes of als projectarchief.

 De configurator kan worden gestart via https://prevista-dry-plus.viega.nl/.

Op onze nieuwsbrief abonneren