Op 29 juni a.s. gaat De subsidieregeling Renovatieversneller van start. Deze is bedoeld om huurwoningen beter, sneller en betaalbaar te verduurzamen. Rc Panels en Trans-id, onderdeel van Itho Daalderop, hebben de handen ineengeslagen om woningcorporaties te helpen om van deze subsidie gebruik te maken door vraagbundeling. De oplossing bestaat uit zowel een verbetering van dak, ramen en gevels met grondgebonden warmtepompen en ventilatie met warmteterugwinning. Bij dit aanbod is het Ondersteuningsteam Renovatieversneller in de persoon van Marjet Rutten betrokken.

Het aanbod is samengesteld op basis van reeds gerealiseerde projecten en bestaat uit prefab gevels inclusief kozijnen, een prefab dak inclusief zonnepanelen (beide met een isolatiewaarde van Rc 7) en een prefab installatiemodule die half in de gevel wordt verwerkt. Hierdoor hoeft er nagenoeg geen binnenruimte te worden opgeofferd.

Bundeling en Levering
Rc Panels en Trans-id bundelen alle ingediende projecten tot één aanvraag en verzorgen de indiening voor de Renovatieversneller. De corporatie hoeft daardoor niet zelf op zoek naar samenwerkingspartijen en tendering. De renovatiekit kan aan de eigen vaste aannemer worden geleverd, inclusief begeleiding, maar de totale renovatie kan ook door RC Panels en Trans-id verzorgd worden.

Traject
Op 11 juni verzorgen de initiatiefnemers een online meeting voor alle woningcorporaties die interesse hebben. Deze meeting wordt gemodereerd door Marjet Rutten vanuit haar rol in het ondersteuningsprogramma van de Renovatieversneller. Wie interesse heeft kan zich aanmelden via Frank Doff (f.doff@trans-id.nl) of Lianda Sjerps-Koomen (l.sjerps@rcpanels.com).

Itho Daalderop

Op onze nieuwsbrief abonneren