Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 93 seconden

Giovanni van Bronckhorst heeft gisteren de officiële eerste paal geslagen voor het nieuwe trainingscomplex van Feyenoord. Bijzonder aan het nieuwe trainingscomplex is het gebruik van restwarmte van het stadsverwarmingsnet voor de ruimte- en veldverwarming, de warmtapwaterbereiding en de wasdrogers. Gasaansluitingen zijn daardoor niet nodig. Ledverlichting zorgt voor reductie van het elektraverbruik.

Het Rotterdamse ingenieursbureau Techniplan Adviseurs is verantwoordelijk voor het ontwerp van alle technische gebouwinstallaties. “Wij zijn er trots op dat wij bij dit prestigieuze, typisch Rotterdamse project zijn betrokken,” vertelt Allard Jansen, projectleider bij het bureau. “Belangrijk in dit project is de balans tussen duurzaamheid en comfort. Daarin gaan we voor het hoogst haalbare resultaat, op beide vlakken. Wat dat betreft is dit met recht een topsportproject.”

De nieuwe trainingsaccommodatie komt op het voormalige terrein van amateurclub VV Hillesluis. Het hoofdgebouw heeft een totale omvang van circa 2.600 m2 ‎bruto-vloeroppervlakte (BVO). Inspiratie voor het nieuwe complex deed Feyenoord op door werkbezoeken bij onder meer Manchester City en Bayern München. De oplevering van het complex wordt in het voorjaar van 2018 verwacht.

Het complex krijgt onder andere de beschikking over twee velden met veldverwarming, een warming-upstrook van kunstgras en een apart keepersveld. Het hoofdgebouw biedt zicht op de velden doordat één zijde volledig van glas is. Ook komen er ontspanningsruimtes, kleedfaciliteiten met diverse wellness-voorzieningen en een restaurant waar topsportmaaltijden kunnen worden bereid. Op de begane grond komen de kleedruimtes voor spelers en staf, behandel-, fitness- en beweegruimtes en het kantoor van de medische staf. De tweede verdieping wordt ingericht met het restaurant, een spelerslounge en met verschillende kantoren voor onder meer de technisch directeur, de hoofdtrainer en de technische staf. Tevens komt op deze verdieping een nieuwe perszaal waar de hoofdtrainer persconferenties kan geven.

Techniplan Adviseurs werkt in het project samen met Kooiman Infraprojectadvies, Moederscheim Moonen Architecten, IMd raadgevende ingenieurs en LBP Sight. Bouwbedrijf Berghege is de aannemer van het project.