Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 122 seconden

izyInstallateursZaken (IZ) introduceert als eerste vakblad in Nederland een eigen slimme thermostaat: IZY. Daarmee speelt IZ in op de toenemende behoefte in de markt aan deze thermostaten.. Momenteel heeft 8% van de Nederlandse huishoudens een slimme thermostaat. Dit blijkt uit een recent marktonderzoek van Multiscope onder 6.000 Nederlanders. De IZY biedt de gebruiker alle mogelijkheden van de momenteel op de markt aanwezige slimme thermostaten maar biedt als extra mogelijkheid voor de installateur dat hij proactief het leefklimaat in de woning op afstand kan bijstellen op de wensen van de bewoners als deze door bijvoorbeeld tijdgebrek of onachtzaamheid hun vooraf ingestelde duurzaamheidsprognose dreigen te overschrijden. Uiteraard zal de installateur hierover tijdens de installatie van de thermostaat afspraken moeten maken met de bewoners. Dit kan snel en eenvoudig via een handige App voor de installateur, die te downloaden is in de appstores van Google en Apple. Daarnaast is een Powermodule (DIN rail) beschikbaar waarmee groepen gemeten, geschakeld of in een klokprogramma gezet kunnen worden.

Op www.installateurszaken.nl kan de installateur op overzichtelijke wijze en op elk gewenst moment precies zien hoeveel energie de bewoners die dag hebben gebruikt, maar ook de historie van het gebruik. Dit wordt weergegeven in kWh, m3 gas en in euro’s, zowel vanuit een overzichtelijk dashboard als in grafieken. Inzage in het totale gas- en elektriciteitsverbruik kan door een koppeling met een slimme meter. Inzage in energiegebruik en opwekking van alle apparaten aangesloten op IZY is ook mogelijk zonder slimme meter. Hierdoor heeft de installateur continu overzicht in het energiegebruik en de daarbij komende kosten en ziet hij waar eventuele besparingsmogelijkheden liggen. Naast het instapmodel is er een variant met ingebouwde infraroodcamera, waarmee de installateur automatisch warmtebeeldrapportages van het betreffende huis kan opvragen en live via infraroodbeelden de ruimtes kan onderzoeken op mogelijke hotspots of warmtelekkage.

Ondanks deze unieke mogelijkheden is de IZY niet duurder dan de gemiddelde slimme thermostaat die door andere fabrikanten op de markt wordt gebracht. De verkoopprijs voor het instapmodel zal €145,- bedragen. De IZY communiceert via KNX en IP en kan desgewenst eenvoudig aan een GBS-monitoringssysteem worden gekoppeld. Meer informatie over de IZY en een uitgebreide brochure zijn aan te vragen via IZY@Merlijnplus.nl.
De IZY is verkrijgbaar via de landelijk opererende groothandels in Nederland en België.
Abonnees op IZ kunnen profiteren van extra voordeel. Zij krijgen 25% korting bij afname van 20 of meer slimme thermostaten. Deze aanbieding geldt overigens alleen voor installateurs of installatiebedrijven.

Voor meer informatie: installateursZaken.nl/izy