Unica Building Projects heeft Cees Haakman (57) per 1 juni benoemd tot directeur in de regio West. Deze regio heeft de afgelopen jaren een forse toename van grote projecten gekend, met name in en rond Amsterdam. Unica voorziet ook voor de komende jaren een groeiende portefeuille van projecten in dit werkgebied. Unica Building Projects ontwerpt, realiseert en beheert alle technische installaties en systemen bij nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Projecten
In de regio Amsterdam was Unica Building Projects onder meer betrokken bij de realisatie van het Hilton Hotel op Schiphol en het verbouwing van het kantoor van UniQure in Amsterdam. Momenteel wordt onder meer gewerkt aan de uitbreiding van het World Trade Center (WTC) Amsterdam en aan de herontwikkeling van twee verouderde kantoorkolossen op de Zuidas. In zijn functie gaat Cees Haakman nauw samenwerken met Fons Muskiet, die al meer dan vijftien jaar aan Unica is verbonden en eveneens regiodirecteur is in de Randstad. Met de uitbreiding van het directieteam krijgt Fons Muskiet de gelegenheid om zich te focussen op de regio Rotterdam en Den Haag, waar Unica Building Projects ook een aantal prominente projecten in uitvoering heeft.

Achtergrond
Cees Haakman was tot voor kort algemeen directeur bij Schot Groep, actief in verticaal transport, geconditioneerde logistiek en civiele techniek. Daarvoor bekleedde hij gedurende 15 jaar diverse directiefuncties bij BAM Bouw en Techniek. Hij heeft uitgebreide ervaring met projectenorganisaties en multidisciplinaire projecten en is goed bekend met de utiliteitsmarkt, in het bijzonder in de Amsterdamse regio.

Kansen
Als nieuwe regiodirecteur van Unica Building Projects ziet hij veel kansen in de steeds grotere dynamiek in de gebouwde omgeving in ons land. “Met name waar het gaat om de verduurzaming en het intelligenter maken van de gebouwde omgeving is het onze ambitie om de positie van Unica op dit terrein nog sterker te maken. Het leveren van toegevoegde waarde aan onze klanten, in goede harmonie en met aandacht voor de ontwikkeling van onze medewerkers, zijn belangrijke onderdelen in onze strategie”, licht Cees Haakman zijn aanstelling toe.

Taken
De drie regionale projectenbedrijven van Unica Building Projects zijn verantwoordelijk voor de technische installaties en het projectmanagement van nieuwbouw- en renovatieprojecten en opereren vanuit de regio’s West, Zuid en Noordoost.