Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 110 seconden

Wilo-Stratos PICO-Z

Wilo-Stratos PICO-Z

Nieuw in het programma (warm)tapwaterpompen van Wilo is de Wilo-Stratos PICO-Z. Deze natloper-circulatiepomp is voorzien van een gebruiksvriendelijk display en biedt bovenal een aantal innovatieve functies. Hiertoe behoort een temperatuur gestuurde modus waarmee het toerental afhankelijk van de gemeten tapwatertemperatuur wordt geregeld. Dat maakt de nieuwe Stratos PICO-Z bij uitstek geschikt voor tapwatercirculatie-systemen waar hoge eisen worden gesteld aan legionellapreventie.

Met een maximale opvoerhoogte van 6mwk en een maximale volumestroom van 3,5 m3/h komt de pomp met name tot zijn recht in kleinere commerciële objecten zoals ziekenhuizen met een bescheiden capaciteit, hotels of openbare gebouwen, maar ook in appartementencomplexen.

De Wilo-Stratos PICO-Z is via de bekende rode knop technologie in te stellen op twee standen: ‘drukverschil constant’ (Δp-c) en ‘temperatuur gestuurd’. De eerste regelmodus is populair voor toerengeregelde tapwaterpompen. Door de pomp op een vaste opvoerhoogte in te stellen, compenseert deze altijd het drukverlies in de recirculatieleiding.

In temperatuur gestuurde modus wordt het toerental afhankelijk van de gemeten tapwatertemperatuur geregeld. Bij montage in de retourleiding naar de boiler zorgt de pomp er zo voor dat de retourtemperatuur altijd boven een ingestelde minimumtemperatuur (bijv. 60 ˚C) blijft. Op deze manier wordt voorkomen dat de retourtemperatuur beneden de kritische temperatuurgrens voor legionellavorming komt. Bovendien zorgt de pomp altijd voor een instelbare, minimale doorstroming. Daarmee is de Wilo-Stratos PICO-Z bij uitstek geschikt voor tapwatercirculatiekringen zonder thermostatische afsluiters. Worden deze in deelringen wel toegepast, dan kan worden gekozen voor de regelmodus ‘drukverschil constant’.

Het pomphuis van de Stratos PICO-Z is vervaardigd van roestvast staal en voldoet daarmee aan de hygiëne-eisen die aan tapwaterkringen worden gesteld. Voor optimale veiligheid is de Stratos PICO-Z voorzien van een geïntegreerde vergrendeling van het LC-display mogelijk. Hierdoor is onbevoegde aanpassing van de ingestelde waarde onmogelijk en is een betrouwbare en een veilige werking gegarandeerd.

Ook de installatie en het gebruik kenmerken zich door comfort en gebruiksgemak. Dankzij de Wilo-Connector kan de pomp snel en zonder gereedschap worden afgemonteerd. Een groot, gebruiksvriendelijk display geeft informatie over de bedrijfstoestand en toont onder meer het actuele verbruik (Watt) en gecumuleerde stroomverbruik (kWh) of de actuele watertemperatuur (˚C) en actuele volumestroom (m3/hr).

Voor meer informatie: www.wilo.nl