Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 195 seconden

FLIR Systems maakt de lancering bekend van een nieuwe lijn met test- en meetinstrumenten. Deze lijn is gebaseerd op de 50-jarige geschiedenis van het bedrijf als wereldleider op het gebied van warmtebeeldtechnologie.

Deze nieuwe test- en meetinstrumenten voldoen aan dezelfde norm voor innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid die klanten inmiddels verwachten van FLIR en zijn vanaf het allereerste begin ontwikkeld met het oog op functies van de allerhoogste kwaliteit, ter ondersteuning van de praktische behoeften van onze klanten: geavanceerde diagnostiek, hogere productiviteit en betere connectiviteit. Dit nieuwe productassortiment omvat een geavanceerde digitale multimeter, twee stroomtangen, een NCV-detector, een vochtmeter en een videoscoop.

 

Drie nieuwe elektrische meters
Deze splinternieuwe lijn met test- en meetproducten bevat drie elektrische meters: de FLIR DM93, FLIR CM83 en FLIR CM78. Alle meters worden gekenmerkt door een groot/helder LCD-scherm, heldere dubbele LED-werkverlichting om donkere werkgebieden mee te verlichten, Bluetooth®-connectiviteit met mobiele Android™-apparaten waarop de nieuwste mobiele FLIR Tools-app is geïnstalleerd en de mogelijkheid om draadloos verbinding te maken met FLIR-warmtebeeldcamera’s die geschikt zijn voor MeterLiNK®, zodat elektrische metingen realtime kunnen worden ingesloten in IR-beelden.

 

FLIR DM93, Gestroomlijnde VFD-oplossing
De nieuwe FLIR DM93 is een robuuste digitale multimeter die is ontworpen met geavanceerde VFD- filtering en -afscherming, waarmee professionele gebruikers niet-traditionele sinusgolven en vage signalen van VFD-apparatuur nauwkeurig kunnen analyseren. Andere functies zijn bijvoorbeeld een LoZ-modus die een einde maakt aan fictieve metingen in langetermijn-scenario’s, en automatische gegevensregistratie om kleine haperingen te detecteren.

 

FLIR CM83, Vereenvoudigde spannings- en VFD-analyse
De nieuwe FLIR CM83 is een industriële stroomtang met spanningsanalyse en geavanceerde VFD- ltering voor het testen van driefasige systemen en VFD-apparatuur. Andere functies zijn bijvoorbeeld en harmonische modus om ruis van verschillende elektrische bronnen te vinden, faserotatie om de faserichting van driefasige systemen te bevestigen, en een functie om de inschakelstroom bij pstartovergangen te detecteren.

 

FLIR CM78, Multifunctionele stroomtang

De nieuwe FLIR CM78 is een stroomtang van 1000 A die de mogelijkheden van een digitale True RMS-multimeter en een stroomtang combineert met een contactloze IR-thermometer en een thermokoppel van het type K. Deze nieuwe stroomtang is nuttig voor werkzaamheden aan industriële apparatuur en complexe machines, en stelt gebruikers in staat om snel nauwkeurige wisselstroom-/ gelijkstroommetingen tot 1000 A of 1000 V vast te leggen.

Drie nieuwe test- en meetproducten

 

FLIR VP52, ncv-detector plus werkverlichting
De nieuwe FLIR VP52 is een compacte, contactloze spanningsdetector. De FLIR VP52 is voorzien van krachtige LED-werkverlichting, plus dubbele LED-gemaksverlichting aan het uiteinde van de sonde. Andere functies zijn trillende feedback en meerkleurige LED-alarmverlichting, wat handig is voor inspecties in luidruchtige omgevingen, en een hoge/lage gevoeligheidsmodus voor het testen van industriële apparatuur, laagspanningssystemen en waterdicht gezekerde stopcontacten.

 

FLIR MR77, veelzijdige vochtmeter

De nieuwe FLIR MR77 is een robuuste vochtmeter die is uitgerust met een pinloze sensor en een sonde met een externe pin om vochtmetingen tot maar liefst 19 mm onder het oppervlak van diverse houtsoorten en bouwmaterialen te registreren. De FLIR MR77 bevat ook een in het veld verwisselbare temperatuur-/vochtigheidssensor,  een  IR-puntthermometer met  laserpointer en Bluetooth-connectiviteit met Android™-apparaten waarop de mobiele FLIR Tools-app is geïnstalleerd. Verder is de meter compatibel met IR-camera’s van FLIR die geschikt zijn voor MeterLiNK.

 

FLIR VS70, nieuwe videoscoop

De nieuwe FLIR VS70 is een robuuste videoscoop met intuïtieve handbediening, waarmee gebruikers de camerasonde in krappe gebieden kunnen manoeuvreren om heldere video en afbeeldingen weer te geven op een groot LCD-kleurenscherm van 5,7″. De FLIR VS70 kenmerkt zich door een breedbeeld-camerahoek van 180 graden en een standaardcamerahoek van 90 graden, video-opslag op een SD-kaart, beeld- en geluidsbestanden, een batterij met een levensduur van zes tot acht uur en een SB-poort om de batterij makkelijk te kunnen opladen. Via de meegeleverde headset kunnen tijdens inspecties bovendien gesproken notities worden gemaakt om metingen te verduidelijken.

 

Voor meer informatie: www.flir.com