Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 103 seconden

Alpha Innotec AlterraMet de nieuwe generatie van de brine/water warmtepompen maakt alpha innotec geothermische energie nog aantrekkelijker. De productserie alterra biedt drie verschillende modellen voor verwarming, koeling en warm tapwater bereiding. Voor elke situatie is een passende warmtepomp; de installateur heeft de ontwerpzekerheid om de juiste warmtepomp voor elke gebruiker te vinden.

Alterra warmtepompen leveren 365 dagen per jaar een optimaal ruimteklimaat. Het buffervat van de combiwarmtepomp heeft een bijzonder hoogwaardige isolatie en zorgt zo voor de laagste warmteverliezen. Met COP’s (energieprestatie coëfficiënt) van meer dan 5,0 is de alterra serie serieus overtuigend op het punt van energiezuinigheid. De combinatie met andere warmteopwekkers en toepassingen, zoals thermische zonne-energie of PV, is te allen tijde mogelijk. De installateur heeft de keuze: hij besluit of hij een complete oplossing aanbiedt of dat hij zelf een complete oplossing ontwerpt en zijn installatiekennis inbrengt.

De nieuwe generatie warmtepompen van alpha innotec bestaat uit drie modellen:

–              Brine/water combiwarmtepomp WZS/WZSV

–              Compacte brine/water warmtepomp SWC/SWCV

–              Brine/water warmtepomp SW

Om in te spelen op de wisselende warmtevraag omvat de alterra serie tevens een serie frequentiegeregelde brine/water warmtepompen. De frequentiegeregelde systemen passen de warmteopwekking aan de actuele warmtebehoefte van het gebouw aan. Met name in de overgangsperiode is de behoefte van het gebouw ten dele duidelijk lager dan het prestatievermogen van de warmtepomp.

Alle alterra warmtepompen worden via een nieuwe generatie van de Luxtronik regelaar bestuurd. Op deze manier weet de warmtepomp precies wat er gedaan moet worden, zodat de gebruiker zich altijd comfortabel voelt. Via een draai- en drukknop is de bediening van de warmtepomp kinderspel. De bediening wordt nog eenvoudiger gemaakt via de webserveraansluiting, wat zorgt voor de verhoging van woon- en leefkwaliteit van de gebruiker. Zonder gebruik te maken van andere hard- of software zijn alle Luxtronik 2.1 regelaars compatibel voor een kosteloze aansluiting op de webserver. Met alpha web en alpha app kunnen gebruikers de verwarming vanaf iedere willekeurige plaats met de computer, smartphone of tablet bedienen. Tevens is er een gratis app verkrijgbaar in de app-stores.

Voor meer informatie: www.nathangroup.nl