Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 136 seconden

Langere levensduur en betere ergonomie voor veelzijdige toepassingen – daarvoor staat de nieuwe generatie heteluchtpistolen van Bosch, zegt de fabrikant. Het gaat om de GHG 20-63 Professional en GHG 23-66 Professional in pistoolvorm en de GHG 20-60 Professional in staafvorm. De drie modellen zijn allemaal met krachtige motoren uitgerust. Deze bieden dankzij een verbeterde luchtgeleiding een 30 procent langere levensduur dan de eerdere modellen. De heteluchtpistolen zijn door hun geringe gewicht en hun nieuwe ontwerp met softgrip bovendien aanzienlijk ergonomischer. Meubelmakers, installateurs, elektriciens, dakdekkers, vloerenleggers of automonteurs kunnen zo comfortabel en gecontroleerd werken zonder snel moe te worden – of ze nu lak, verf of beglazingskit losmaken, buizen vormen, krimpkousen verwerken, koperen buizen solderen of kunststoffen lassen. De machines zijn door het uitgebreide accessoire programma zeer veelzijdig: ze zijn verkrijgbaar met sponning-, reduceer-, reflector-, snellas- en plat mondstuk evenals verschillende krimpkousen.

 De GHG 20-63 Professional werkt met 2000 watt en een temperatuur van maximaal 630 graden Celsius. Voor verschillende toepassingen in de werkplaats en op de bouwplaats biedt het heteluchtpistool een comfortabele lucht- en temperatuurcontrole: de hoeveelheid lucht kan in drie standen van 150 tot 500 liter per minuut worden aangepast, de digitale temperatuurinstelling in stappen van telkens tien graden Celsius. De waarden kunnen heel eenvoudig via het 1,4 inch LCD-display worden afgelezen. Als het verwarmingselement van de GHG 23-63 Professional oververhit raakt, dan schakelt deze automatisch uit en wordt door de verder draaiende ventilator extra gekoeld. Dat verlengt de levensduur van de machine.

 Nog krachtiger is de GHG 23-66 Professional: deze werkt met 2300 watt en een temperatuur van maximaal 650 graden Celsius. Hij biedt zowel de digitale temperatuurinstelling als de variabele luchtstroomcontrole van 150 tot 500 liter per minuut in stappen van tien. De machine is zodoende zeer goed geschikt voor veeleisende toepassingen, bijvoorbeeld het lassen van werkstukken van kunststof zoals vrachtwagenzeilen, vijverfolie of dakbanen. De controle van temperatuur en luchtstroom, die ook bij deze machine snel en eenvoudig via het 1,4 inch LCD-display kunnen worden afgelezen, biedt maximale precisie: temperatuurkritische werkstukken kunnen worden gesmolten zonder ze te verbranden. Voor extra bedieningscomfort zorgen vier instelbare programma’s waarbij luchtstroom en temperatuur voor de hoofdtoepassingen direct ter beschikking staan. Als het verwarmingselement van de GHG 23-66 Professional oververhit raakt, dan schakelt deze net als bij de GHG 20-63 Professional automatisch uit en wordt door de verder draaiende ventilator gekoeld.

 Zeer zuivere en precieze resultaten bereikt de vakman met de GHG 20-60 Professional, zegt de fabrikant. Zijn staafvorm maakt het mogelijk heel vlak en dichtbij het materiaal te werken, bijvoorbeeld om PVC- of linoleumvloeren te lassen. Ook moeilijk toegankelijke plekken kunnen moeiteloos en comfortabel worden bereikt. De GHG 20-60 Professional werkt met 2000 watt en een temperatuur van maximaal 630 graden Celsius. Hij biedt twee luchtstroom- en negen temperatuurstanden die via een stelknop worden ingesteld.