Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 133 seconden

De nieuwe douchevloer Setaplano van Geberit is gemaakt van zeer hoogwaardige minerale kunststof. De oppervlakte is anti-slip en voelt zijdezacht en warm aan. Bovendien is het gemakkelijk te reinigen – ook de sifon – en is het materiaal antibacterieel. Ook de montage kent vele voordelen: zo bestaat het eenvoudig instelbare frame uit 1 stuk – gebaseerd op het herkenbare Duofix systeem – en is het aantal losse onderdelen tot een minimum beperkt. [read more=”Meer” less=”Minder”] Het stalen frame en de afdichtingsfolie zijn in de fabriek voorgemonteerd, wat het werk aanzienlijk eenvoudiger en veiliger maakt. Setaplano is het eerste product, waarin de integratie van de merken Sphinx en Geberit zichtbaar tot uiting komt; de minerale kunststof van de plaat van Sphinx is gecombineerd met het installatieframe en de afvoertechniek van Geberit.

Waar sommige conventionele montagesets voor douchevloeren maar liefst 90 afzonderlijke delen kunnen bevatten, is dit bij de nieuwe douchevloer Setaplano van Geberit tot een minimum beperkt. Zoveel mogelijk componenten worden in de fabriek voorgemonteerd. De kleine hoeveelheid onderdelen is een groot voordeel voor de installateur op de bouwplaats – de werkwijze is snel duidelijk, waardoor de totale montagetijd verminderd wordt.
 
Lekkagevrij vanaf de fabriek
Voormonteren betekent niet alleen minder werk voor de installateur, maar creëert ook meer veiligheid. Net als alle andere Geberit doucheafvoer oplossingen voor inloopdouches is de Geberit Setaplano uitgerust met een in de fabriek voorgemonteerde afdichtingsfolie en gegarandeerd lekvrij.

Stabiel en geschikt voor bouwplaatsen
Het voor Geberit kenmerkende blauwe Duofix installatieframe bestaat uit één stuk en is eenvoudig instelbaar. Afhankelijk van de grootte van de douchevloer Setaplano zijn er vier of zes steunpoten nodig voor de montage. De steunpoten worden eenvoudig op het installatieframe op hun plaats geklikt. En daarna aan de vloer bevestigd. Als dit voltooid is, kan het frame gemakkelijk met behulp van standaard gereedschap, van bovenaf, op de gewenste vloerhoogte afgesteld worden. Wanneer de juiste hoogte bereikt is, worden de steunpoten met fixeergrendels op hun plaats geborgd.

Uitstekend waterslot
De Geberit douchevloer Setaplano is inclusief een nieuw, gemakkelijk te reinigen waterslot, dat in twee modellen wordt geleverd: een waterslothoogte van 30 mm met een afvoercapaciteit van meer dan 0,5 liter per seconde, en een waterslothoogte van 50 mm met een afvoercapaciteit van meer dan 0,65 liter per seconde. Beide modellen kunnen 360 graden gedraaid worden nadat ze in het frame geplaatst zijn. Hierdoor kunnen ze naar wens afgesteld worden. Het frame wordt geleverd met een voorgemonteerde beugel, waarin het waterslot en de O-ring enkel op hun plek geklikt hoeven te worden. Het gehele waterslot kan er ook snel uitgehaald worden en is dankzij de gebruiksvriendelijke en flexibele plastic compositie gemakkelijk te reinigen.

De Geberit douchevloer Setaplano is vanaf april 2017 in verschillende groottes te verkrijgen.[/read]