Met DDS-CAD 15 biedt Data Design System nu de volgende ontwikkelingsfase van haar BIM-oplossing voor gebouwgebonden installaties. Verschillende innovaties en verdere verbeteringen voor meer precisie en efficiëntie bij het ontwerpen kenmerken de nieuwe versie van de multidisciplinaire softwareapplicatie.

DDS-CAD 15 biedt bijvoorbeeld een koellast-simulatie en een warmteverliesberekening conform de nieuwe NEN-EN 12831 norm. Binnen de elektrotechnische discipline zorgen een nieuwe verdeler-manager en een verbeterde leidingfunctie voor een sneller ontwerpproces en meer flexibiliteit. Verdere optimalisaties zijn te vinden in het algemene gebruik van de software. Nieuw is het technisch spiegelen, waarmee structureel identieke systemen snel en professioneel gespiegeld kunnen worden. Tegelijkertijd worden correcte posities van aansluitpunten voor sanitaire objecten en normconforme weergave van elektrotechnische symbolen behouden.

Sneller werken
Om het werken verder te versnellen, biedt de nieuwste versie van DDS-CAD een direct toegankelijk eigenschappenvenster. Hier vind je de belangrijkste kenmerken van geselecteerde objecten, die je direct kan bewerken. Via een visueel aantrekkelijke startpagina met projectpreviews en zoekfunctie bereiken gebruikers ook het gewenste project met een enkele muisklik.

Koellastberekening
De module voor de berekening van de koellast is gebaseerd op een softwareoplossing van de gerenommeerde simulatiespecialist EQUA. De berekening kan worden uitgevoerd volgens de standaard of op basis van een ruimte- of gebouwsimulatie. De functie voldoet evenzeer aan de internationale ASHRAE-norm als aan de meer complexe VDI 2078. De volledig herziende warmteverliesberekening houdt niet alleen rekening met wijzigingen in de norm, maar biedt ook de mogelijkheid om alle vereiste instellingen in een enkel compact dialoog te bewerken.

Cloudplatform
Naast de functies voor de afzonderlijke technische disciplines zijn ook de BIM-functies van de software verrijkt. DDS-CAD-gebruikers hebben nu rechtstreeks toegang tot het cloudplatform BIMobject om de hoogwaardige BIM-objecten van verschillende fabrikanten in hun ontwerp te integreren. Bovendien heeft de Noorse softwareontwikkelaar zijn positie als een van de innovatieve leiders in Open BIM verder versterkt met een geoptimaliseerde gegevensuitwisseling via IFC.

 

 

Op onze nieuwsbrief abonneren