Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 136 seconden

15 november vindt het nieuwe kennisevent Smart Homes & Intelligent Buildings plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. De dag staat volledig in het teken van smart technology en het centraal stellen van de eindgebruiker. Bezoekers krijgen door middel van een informatief en divers programma bestaande uit verschillende keynotes, expertsessies en praktijkcases concrete handvatten en nieuwe inzichten die zij na afloop direct kunnen toepassen in hun huidige werkveld.

Thema 
Technologie is er in overvloed, maar alleen als de eindgebruiker centraal wordt gesteld ontstaan zinvolle toepassingen. Op Smart Homes & Intelligent Buildings krijgen bezoekers antwoord op hoe het aanbod kan inspelen op intrinsieke behoeften van de gebruiker. Waar liggen kansen voor de business en welke mindset is daarvoor nodig?

Greep uit de sprekers
Meerdere sprekers betreden het podium om hier antwoord op te geven en de verschillende aspecten van slimme technologie te belichten. Zo geeft Jelle Niemantsverdriet, Director Cyber Risk Services bij Deloitte, antwoord op hoe een slim gebouw veilig wordt. Hoe pak je dit aan en wat zijn de kansen van cybersecurity? Ad van Berlo, Manager R&D bij Smart Homes, gaat in op kunstmatige intelligentie en op mogelijke goede effecten in slimme werk-, woon- en leefomgevingen. Willem van der Ven, Manager Development bij Schiphol Real Estate, vertelt over de transformatie van het Schiphol’s Central Business District naar een Smart Airport City. Waarom investeert Schiphol de komende jaren significant in slimme technologieën? Welke samenwerkingen ga je aan en hoe blijf je de gebruiker centraal stellen? 

Een ander belangrijk onderdeel van smart technology is Internet of Things (IoT). Martin van Ling, lid van Technische Commissie KNX Nederland, schetst in zijn expertsessie hoe men naadloze integratie met alle IoT-technieken verzorgt. Daarnaast wordt smart technologie pas écht leuk als het zinvol is. Rogier van der Heide, Designer in de boardroom, vertelt hoe technologie dromen kan laten uitkomen en een zinvolle bijdrage kan leveren aan het menselijke bestaan. Tot nu toe staan er elf sprekers op het programma van Smart Homes & Intelligent Buildings die allemaal een ander aspect van smart technology aansnijden. Het hele programma is hier te vinden.

Dagvoorzitter
Marjet Rutten zal de gehele dag voorzitten. Rutten maakt organisaties bewust van de ontwikkelingen om hen heen en geeft concrete handvatten hoe zij daarop in kunnen spelen. Ze gelooft dat de Nederlandse bouw, sneller, goedkoper en beter kan bouwen. Rutten maakte onderdeel uit van het Bouwteam dat door minister Spies in 2012 was ingesteld om te komen tot een Toekomstagenda bouw en ze was betrokken bij de uitwerking hiervan.

Facts
Wat: Smart Homes & Intelligent Buildings
Wanneer: 15 november 2017, van 08.45 uur tot 18.30 uur
Waar: Jaarbeurs Supernova in Utrecht

Voor meer informatie over deelname of registratie, ga naar sh-ib.nl »