Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 115 seconden

Nefit introduceert twee nieuwe toestellen voor het hoogste warmwatersegment: de Nefit 9000i AquaPower Plus HRC30 en HRC45. Het betreft de derde generatie AquaPower voorraadtoestellen voor warmwatercomfort. De nieuwe lijn heeft onder andere een glazen voorzijde voorzien van een touchscreen. Zowel de 30 kW-uitvoering als de 45 kW-variant krijgt in combinatie met Nefit Easy energielabel A+.

De 9000i AquaPower Plus toestellen zijn voorzien van een QuickLoad boiler. De intelligente boiler-oplaadtechnologie zorgt voor maximale warmteoverdracht. Door een extra platenwisselaar wordt het tapwater op temperatuur gebracht en in de RVS-boiler van 40 liter opgeslagen. De toestellen leveren tot 21 liter warm water van 40°C per minuut met een maximale temperatuur van 65°C. Het boilerdeel, eveneens met glazen voorzijde, kan los worden getransporteerd en aan de ketel worden bevestigd voor een strak geheel.  

Behoefte in de markt
Met name de 9000i AquaPower Plus HRC 45 voorziet dankzij de combinatie van CW6-comfort en een hoog cv-vermogen in een behoefte van de markt aan krachtige toestellen voor grotere woningen, aldus de fabrikant. Van oudsher is Nefit de grootste speler in deze categorie.

Titaniumglas en touchscreen
Belangrijkste kenmerk van deze nieuwe lijn voor het hoge segment is het gebruik van hoogwaardige materialen. De voorkant is opgetrokken uit Titaniumglas, waarin het bedieningspaneel is geïntegreerd als touchscreen display. De binnenkant laat een overzichtelijke lay-out zien met overwegend metalen componenten.

Concentrisch
Losse appendages die normaliter rondom de cv-ketel worden gemonteerd, zoals een overstortventiel, een driewegklep en een drukmeter, zijn bij deze serie samengebracht binnen de mantel van het toestel. Dit biedt praktische en esthetische voordelen. De Nefit 9000i AquaPower Plus-toestellen zijn met name geschikt voor extra veilige concentrische rookgasafvoersystemen.

Klaar voor ander gas
Het toestel is voorzien van een Low Energy cv-pomp die tot 75% zuiniger is dan conventionele pompen. Met een nieuw type gasluchteenheid heeft de 9000i een modulatiebereik tot 11% van het totale vermogen. Met letterlijk een handomdraai kan worden overgeschakeld op andere gassoorten.

Intuïtief touchscreen
Het touchscreen biedt informatie in heldere scroll-tekst in plaats van codetaal. Gebruiker en monteur worden intuïtief door het menu geleid. Het toestel kan ook bediend worden via de Nefit Easy thermostaat en de bijbehorende app. Daarmee kan de 9000i ook worden geïntegreerd in bestaande of toekomstige Smart Home-oplossingen. In combinatie met de Nefit Easy thermostaat haalt de 9000i een energie-efficiëntie op ruimteverwarming van A+.