Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 83 seconden

Zes weken helemaal niks doen, dat had Karel prima volgehouden. Hij was na zijn laatste klus voor de zomer in zijn bus gestapt, naar huis gereden en had geen seconde meer aan werk gedacht. Vanwege het schitterende weer, hadden Karel en zijn vrouw bovendien besloten thuis te blijven deze zomer en lekker van een welverdiende vakantie te genieten in eigen tuin.

De tijd was omgevlogen met tuinieren en wat in en rond het huis ‘rommelen’. In volledige ‘zenstand’ begon Karel deze week maar gelijk met een omvangrijke klus in een nieuwbouwwoning. Hij was aangetrokken om het volledige installatiewerk te verzorgen en zou daarmee de komende weken voorlopig wel even zoet zijn. Als eerste was het leidingwerk voor het sanitair aan de beurt. Hij had ruim materiaal ingekocht, zodat er geen reden zou zijn om moeilijk te lopen knutselen met losse eindjes. Twee mooie rollen blauwe en rode slang (waarom die slangen een kleur hebben wist hij eigenlijk niet). Kortom, Karel had alles direct piekfijn op orde. De sleuven voor het leidingwerk sleep hij keurig recht in. De leidingen perste hij keurig af

Karel zorgde er natuurlijk voor dat er bij het leggen van de leidingen geen hotspots zouden ontstaan. Toen het leidingwerk mooi aangesloten was, besloot hij als geheugen steuntje nog wel even op de muur te schrijven welke leiding voor warm en welke voor koude water was. Bij het afmonteren van het sanitair zou hij dan zeker geen vergissing maken.

Daar zouden ze eigenlijk wat op moeten vinden, bedacht Karel. Maar goed, hij was nog zo relaxed dat hij daar allerminst warm of koud van werd.

Met dank aan Ron Bosch voor het spotten van de Karel.