Je kan geen website of krant openslaan zonder dat je iets leest over gevaarlijke loden leidingen, die opeens overal in het land opduiken.

De lokale politiek wil dat er thuistesten komen, zodat iedereen kan zien of het drinkwater door een loodvrije leiding loopt. Kortom, overal in het land zijn er zorgen over loodgevaar.

Ook Karel merkte dat het echt wel ‘een dingetje is’ onder zijn klanten. Afgelopen weken had hij diverse telefoontjes gehad van bezorgde woningbezitters: of hij een leidinginspectie kon uitvoeren. Na telefoontje 4 was Karel eens gaan nadenken over dat hele lodenleidingverhaal en kwam hij tot de conclusie dat er vast wel geld mee te verdienen valt. Hij ging er eens goed van zitten om over een oplossing na te denken. Twee koppen koffie en een gevulde koek later wist hij al welke service hij zijn klanten zou kunnen bieden. Let wel, de service die ze van hem gewend zijn.

Precies op tijd, want klant nummer 5 hing inmiddels aan de lijn. Hij kon hem direct vertellen dat hij het probleem gelijk kon oplossen. Lood of niet, de zorgen van de klant waren voorgoed voorbij. Hij sprong gelijk in zijn auto en nog geen 10 minuten waren de loodzorgen van zijn klant verleden tijd: een fantastisch product toch, zo’n magneetafscheider. Dat lood een non-ferro metaal is, was Karel kennelijk niet helemaal duidelijk. Maar goed, de extra omzet was weer mooi meegenomen.

Met dank aan Melvin Weeteling voor het spotten van de Karel

Op onze nieuwsbrief abonneren