Nefit komt met verbeterde versie van populair hr-toestel

Gepubliceerd op

Nefit komt met een nieuwe variant van één van haar meest verkochte hr-toestellen: de ProLine Eco. Dit toestel is speciaal ontwikkeld als laagdrempelige oplossing voor woningcorporaties die tegen lage kosten woninglabels moeten verbeteren. Het toestel heeft een van de hoogste tapwaterrendementen in zijn prijsklasse, aldus de fabrikant. De adviesprijs voor dit CW4-toestel zal ongeveer 100 Euro hoger liggen dan die van de bestaande ProLine NxT-equivalent.

Het grootste verschil met de bestaande ProLine NxT-serie is het hogere jaargebruiksrendement. Met geoptimaliseerde componenten en aangepaste software is het rendement hoger dan dat van de meeste vergelijkbare toestellen, claimt Nefit.

Woninglabelverbetering
De minister van Wonen wil woningcorporaties verplichten om hun bestaande huurwoningen te renoveren. In het 'Convenant Energiebesparing Huursector' is afgesproken dat corporatiewoningen in 2020 gemiddeld Energielabel B moeten hebben. De energieprestaties van de toegepaste cv-ketel hebben een relatief grote invloed op het energielabel na renovatie. In veel gevallen is de cv-ketel de beslissende factor voor de Energie-indexberekening. Naast het rendement op cv en het elektrische energiegebruik, is het rendement op tapwater hierop van invloed. ‘De opgevoerde energieprestaties maken ProLine Eco tot de meest eenvoudige en kostenefficiënte optie voor het realiseren van Energielabel B in de bestaande bouw’, aldus Nefit.

Total Cost of Ownership
De ‘Total Cost of Ownership’ komt voor ProLine Eco lager uit dan dat van de ProLine NxT-toestellen. Bij een gasverbruik van 1.250 m3  bespaart ProLine Eco tot 210 euro op jaarbasis ten opzichte van een hr-toestel van de vorige generatie. Met het Safe & Sure-concept biedt Nefit bovendien de mogelijkheid om vooraf de totale exploitatiekosten voor 15 jaar te bepalen.

Accessoires
ProLine Eco komt in de zomer van 2019 beschikbaar als CW4-variant met 2-pijps rookgasafvoer/ luchttoevoer-aansluiting. Een concentrische adapter en de andere accessoires die bekend zijn van de ProLine NxT-serie kunnen ook worden toegepast op de Eco-variant.

%d bloggers liken dit: