Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 74 seconden

De Franse industriële groep Atlantic heeft 24% van de aandelen overgenomen van Orcon & Thercon in Veenendaal (Nederland) en Thercon in Aartselaar (België). Orcon is gespecialiseerd in ventilatiesystemen voor de woning- en utiliteitsbouw. Zusterbedrijf Thercon is exclusief distributeur van het merk Fujitsu General in de airconditioning- en warmtepompbranche.

Madelon Voorhoeve, Directeur van Orcon & Thercon in Veenendaal, legt uit: “We groeien de laatste jaren enorm. Deze groei willen we voortzetten met het oog op de continuïteit op lange termijn. In Groupe Atlantic hebben we een strategische partner gevonden die complementair is en die onze visie op de technologie van de toekomst deelt.”

Groupe Atlantic kan rekenen op de expertise van Orcon en Thercon, terwijl Orcon en Thercon gebruik kunnen maken van de schaalgrootte van Groupe Atlantic. De respectievelijke directies van Orcon en Thercon blijven hun verantwoordelijkheden uitoefenen.

Over Groupe Atlantic
Groupe Atlantic, opgericht in 1986, ontwikkelt, produceert en commercialiseert oplossingen voor thermisch comfort voor de woningbouw en utiliteitsbouw: warmtepompen, collectieve en individuele boilers (elektrische boilers, zonneboilers en warmtepompboilers), elektrische verwarming, individuele en collectieve ketels, ventilatie systemen (extractie en warmteterugwinning) en airconditioning.

Groupe Atlantic beschikt over een breed assortiment van internationale en nationale merken, zoals Atlantic, Thermor, Ideal, Gledhill, AustriaEmail, Ygnis, Hamworthy, Lazzarini, Erensan. De onderneming is in meer dan 100 landen aanwezig.

De missie van Groupe Atlantic is het omvormen van de beschikbare vervuilende energiebronnen naar duurzame schone en onuitputtelijke energiebronnen en hiermee, rekening houdend met het milieu, het terugdringen van de luchtvervuiling en de CO2 uitstoot.