Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 132 seconden

Holland Water, specialist in legionellabestrijding, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Culligan Middle East FZE, specialist in waterbehandelingsapparatuur de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De ondertekening vond plaats in Dubai, waar Holland Water aanwezig is in het Holland Paviljoen op de Wetex-beurs. Door het sluiten van de overeenkomst is Culligan nu de vertegenwoordiger van Holland Water in de regio.

Holland Water is al actief in een aantal Europese landen. De VAE is de eerste stap buiten de EU. De klimatologische omstandigheden in deze regio vergroten het risico op legionellabesmetting. Daarnaast is er door de snelle economische ontwikkelingen veel behoefte aan waterbehandelingsapparatuur in het algemeen en legionella-bestrijdingstechnieken in het bijzonder, aldus het bedrijf.

Zelfde golflengte
“In de gesprekken met mogelijke partners kwamen we met Culligan al snel op dezelfde golflengte”, zegt Leo de Zeeuw, algemeen directeur van Holland Water. “Ook zij zochten naar stabiliteit en continuïteit omdat alleen op die basis een duurzaam samenwerkingsverband kan worden opgebouwd. Het heeft zeker meegespeeld dat we zelf ook helder waren in onze aanpak van de markt en het maakte verder een verschil dat Culligan overtuigd was van ons kwaliteitsniveau en ons innovatief vermogen.”

Neusje van de zalm
Culligan heeft in het verleden ervaringen opgedaan met concurrerende koper- en zilverionisatiesystemen uit zowel Nederland, Engeland als USA/Canada. “Onze nieuwe partner vindt ons Bifipro®-product kwalitatief gezien het neusje van de zalm”, aldus De Zeeuw. Culligan bedient vanuit haar regionaal hoofdkantoor in Dubai de GCC-regio (VAE, Qatar, Bahrain, Kuwait, Oman en Saudi) en heeft ruim 300 medewerkers.

Gezamenlijk optrekken
De Zeeuw: “Dat Culligan een bewuste keuze heeft gemaakt voor Holland Water, betekent veel voor ons. We nemen deze samenwerking dan ook zeer serieus. Vorige maand zijn we hier in Dubai gezamenlijk opgetrokken tijdens de FMExpo en ook in de toekomst zullen we onze krachten bundelen om het kwaliteitsstempel van onze techniek in de markt verankerd te krijgen”, benadrukt de directeur van Holland Water.

Lange termijn
De eerste resultaten van de samenwerking met Culligan zijn er al. Holland Water en Culligan ervaren een versnelling in de groei van het aantal geplaatste installaties, vooral bij prestigieuze klanten. “Maar een uitdaging is wel dat deze markt nog niet altijd onderkent wat de kwaliteits- en performanceparameters zijn om goed en structureel technieken van legionellabeheersing in te zetten”, merkt De Zeeuw op. “Ook in dat kader is de samenwerking met Culligan zo waardevol, omdat we gezamenlijk wél de impact kunnen maken richting beleidsmakers en andere stakeholders om ook dat besef op een hoger niveau te krijgen”, aldus de algemeen directeur van Holland Water. “We zitten hier nadrukkelijk niet voor de korte termijn en de vooruitzichten voor de langere termijn zijn veelbelovend.”