De Nederlandse investeringsmaatschappij Gilde Equity Management neemt technisch groothandel Wasco over van de bouwgerelateerde distributeur Ferguson. Wasco heeft 36 vestigingen door Nederland, twee distributiecentra en een webshop.

CEO Herold van den Belt is verheugd met Gilde als nieuwe partner: “Wasco is in 1970 opgericht en met bijna 50 jaar ervaring uitgegroeid tot een van de grootste technische groothandels van ons land. Samen met Ferguson plc en nu Gilde is er weer een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Wasco gezet. Kijkend naar de toekomst geloven we dat de energietransitie nieuwe dynamiek in onze branche zal brengen, zowel voor onze klanten als onszelf. Ik ben ervan overtuigd dat wij samen met Gilde onze groeidoelstellingen kunnen gaan realiseren.”

Remko Jager, managing partner van Gilde: “Wasco heeft onder Ferguson plc een sterke ontwikkeling doorgemaakt. We kijken ernaar uit om samen met het management het stokje over te nemen. De cultuur van Wasco spreekt ons erg aan, wij hebben veel vertrouwen in de gezamenlijke toekomst.”