Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 74 seconden

Inmiddels heeft Karel de leeftijd bereikt dat zijn eigen leidingwerk wat mankementen begint te vertonen. Zo kan hij rustig een kwartiertje naar de pot staren op zoek naar de druk die hij nodig heeft om zijn installatie te ledigen. En andere keren moet hij vooral op zoek naar een constante flow. Hij is er zelf vrij laconiek onder. Het hoort nou eenmaal bij het ouder worden, vindt hijzelf. Waar hij wel slecht tegen kan is het nalekken van zijn leidingwerk. Daar voelt hij zich toch wat onzeker over.

Karel was daarom toch maar eens naar de gespecialiseerde ‘loodgieter’ gegaan om even naar zijn overstortventiel te laten kijken. Deze had hem wat ‘soldeervloeistof’ kunnen voorschrijven die de lekkages zouden stoppen. Daarna zou hij weer met een gerust hart zijn werk zonder gene kunnen uitvoeren.

Dezelfde middag ging hij alweer monter aan de slag. Er moest een cv-pomp worden vervangen. Op zich een klein klusje, waar hij snel klaar mee dacht te zijn. Maar eenmaal bezig in de technische ruimte merkte hij dat hij toch weer vrij vaak naar de toilet moest lopen vanwege een druppelende veiligheidsklep in de ruimte. Dat bleek zelfs zo hinderlijk dat hij het vervangen van de pomp maar even had onderbroken om de cv-installatie van het eeuwige gedruppel af te helpen. Dop er op en klaar! Met de drukopbouw in dit oude cv-systeem zal het vast wel meevallen, dacht Karel. Zijn eigen oude lijf functioneerde inmiddels ook prima met een aangepast overstortventiel.